София, 21 март 2018 г. – Коалицията от неправителствени организации

...
София, 21 март 2018 г. – Коалицията от неправителствени организации
Коментари Харесай

Протестите за Пирин продължават

София, 21 март 2018 година – Коалицията от неправителствени организации и цивилен групи " За да остане природа в България " напомня, че на 22 март 2018 година, четвъртък, жители не престават да стачкуват за отдръпване на решението на държавното управление да отвори за строителство 48% от територията на Национален парк Пирин, както и против готвените промени в Закона за горите, които ще улеснят урбанизирането им.

На 22 март 2018 година Националният съвет по горите към министъра на земеделието, храните и горите се събира, за първи път в този държавен мандат, с цел да разисква промени в горската нормативна уредба и други наболели въпроси. Те ще прегледат предлагането на " За да остане природа в България " за възбрана на износа на дърва за огрев, добивани от държавни гори. Това е едно от настояванията ни за митинга за Национален парк Пирин!

В София жителите ще стачкуват от 11:30 ч. пред Министерство на земеделието, храните и горите - не желаем българските гори да отиват в комините на други страни.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР