София, 21.11.2022 г. – Kaufland България

...
София, 21.11.2022 г. – Kaufland<span style=mso-bookmark:
_Hlk119934956><span kaufland= office= style=font-family:
> България
Коментари Харесай

Складовата база на Kaufland България получи TÜV сертификат за качество


София, 21 .11.2022 година – Kaufland България в село Стряма, който е и най-големият на Балканите, получи влиятелния документ за качество TÜV AUSTRIA Фокус на одита и сертификацията са процесите, свързани с приема на свежи месо и риба.

Лoгиcтичнaтa бaзa на Kaufland се състои от две мегаструктури, ситуирани на повърхност от 112 000 кв.м. Общият потенциалът на складовия комплекс надвишава 110 000 палетоместа. Над 1 045 000 са общо палетата, които всяка година се комисионират в него и се транспортират до всичките 63 хипермаркета в цялата страна. 580 са чиновниците, които работят за застраховане на всички процеси в него. При банкет на стоките, на място в Централния склад се прави и основна част от качествения надзор на продуктите, предопределени за магазинната мрежа на най-големия ритейлър у нас. Специалисти по качеството всекидневно одитират постъпващите продукти и съблюдават за това те да дават отговор на критериите за цвят, конструкция, размер и усет.

„ Полученият интернационален документ TÜV AUSTRIA валидира високото качество, което поддържаме при ежедневното осъществяване на вътрешните си процеси. Одитирането и издаването на документ TÜV е дълъг, комплициран и доста акуратен развой и ние преминахме сполучливо всички стъпки от него. Нашата Логистична база няма аналог в България – както с мащаба си, по този начин и с характера на процесите, които протичат в нея. Качественият надзор, който се прави на място в нея и който е наложителен за всеки един артикул, който постъпва всекидневно, е нещо на което доста държим и с което се гордеем “, разяснява Иван Чернев, изпълнителен шеф на Kaufland България.

Процесът по издаването на TÜV документ включва инспекция на вътрешните процедури в компанията от самостоятелни инспектори. Сертифицираният обект предстои и на непланирани одити до момента в който носи печата с логото на TÜV. Над 150 са точките по вътрешните правилници от протокола за инспекция, по които се следи за изрядността и които са затвърдени от TÜV AUSTRIA. Сред тях са критерии за хигиена, сигурност на храните, температура на предпазване и излагане на стоката, облекло и държание на чиновниците, класификация и валидност на продуктите. Сертификатите се издават по най-новите стандарти 9001:2015 и 22000:2018.

 

 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР