Собствениците на търговските права на MotoGP Dorna Sports обявиха, че

...
Собствениците на търговските права на MotoGP Dorna Sports обявиха, че
Коментари Харесай

Гран При на Индия дебютира в MotoGP още през 2023 година

Собствениците на комерсиалните права на MotoGP Dorna Sports оповестиха, че конкуренцията за Гран При на Индия ще бъде включена в календара на шампионата още през 2023 година. Това предвещава, че броя надпревари ще доближи 22, защото с изключение на Индия и Казахстан ще се включи в графика на кралския клас.

Пости несъмнено е, че всички 20 старта, които образуват календара за 2022 година ще запазят своите места, само че това не е изцяло обезпечено. Има евентуално най-малко едно от четирите надпревари в Испания да изпадне от графика най-малко за един сезон, като най-вероятно е това да бъде Гран При на Каталуния.
 Казахстан приема старт от MotoGP Казахстан приема старт от MotoGP
През предходната година „ Каталуния “ подписа контракт, който подсигурява провеждането на три надпревари в MotoGP в интервала 2022-2026, само че не удостовери в кои години тъкмо трасето край Барселона ще одобри международния шампионат. Ако фактически Гран При на Каталуния не попадна в календара на MotoGP следващата година, то броя надпревари в него ще бъде 21, а не 22.

Гран При на Индия ще се организира на пистата „ Буд “ край столицата Делхи, като точно на това трасе се организираше и Гран При на Индия във Формула 1 сред 2011 и 2013. Цялостният календар на MotoGP за 2023 година се чака да бъде оповестен в околните дни.
 MotoGP подписа контракт за организирането на съревнование в Индия MotoGP подписа контракт за организирането на съревнование в Индия
„ Много сме горди да обявим, че „ Буд Интернешънал “ ще бъде част от календара за 2023 година. Ние имаме доста почитатели в Индия и се вълнуваме, че ще можем да докараме нашия спорт при тях.

„ Индия е един от основните пазари за мотоциклетната промишленост, което прави страната значима и за MotoGP. Нямаме самообладание за надпреварите на „ Буд “ и да приветстваме множеството почитатели по трибуните “, съобщи изпълнителният шеф на Dorna Sports Кармело Еспалета във връзка включването на Гран При на Индия в календара за 2023 година.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР