Собствениците на най-голямата кланица близо до Копенхаген са затворили съоръжението,

...
Собствениците на най-голямата кланица близо до Копенхаген са затворили съоръжението,
Коментари Харесай

Затвориха една от най-големите кланици в Дания заради COVID-19

Собствениците на най-голямата касапница покрай Копенхаген са затворили оборудването, откакто съвсем 150 чиновници са дали позитивни проби за ковид, заяви „ Дойче Веле”.
Гигантът в произвеждане на месо „ Danish Crown” съобщи, че е затворила огромна касапница, откакто близо 150 чиновници са тествани позитивно за новия ковид. Случаите на COVID-19 в Дания и други европейски страни демонстрират нарастване през последните дни.
Кланицата в град Рингстед, на към 50 километра от столицата Копенхаген, има повече от 900 служащи. Фирмата „ Danish Crown” съобщи, че 120 чиновници са тествали позитивно за вируса в първичен кръг от проби на 600 чиновници. След наново тестване са открити още 22 спомагателни инфекции.
"Поради тази причина ние затваряме кланицата за най-малко седмица, с цел да се опитаме да прекъснем веригата на предаване на вируса измежду чиновниците на място ", се споделя в изказване на компанията.
Компанията, един от най-големите експортьори на свинско месо от Дания, е най-големият производител на свинско месо в Европа. Множество кланици бяха наранени от вируса през последните месеци, изключително в прилежаща Германия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР