Собствениците на малък бизнес обикновено вършат всичко сами – поръчките,

...
Собствениците на малък бизнес обикновено вършат всичко сами – поръчките,
Коментари Харесай

Не ви трябват пари, а идеи

Собствениците на дребен бизнес нормално правят всичко сами – поръчките, отговарянето на клиенти, ръководството на чиновници. Маркетингът е последното нещо, което им имдва на разум, а наемането на външен реализатор към момента е непостижимо от финансова позиция. Големият бизнес, от своя страна, пък постоянно се стреми да реализира оптимални резултати с най-малък бюджет, тъй че идващите препоръки на съоснователя на eZenga, Рич Кан, са от изгода на всички.

„ Откраднете “ си вест

Нюзджакингът или „ кражбата “ на вест е извънредно настояща наклонност, както в международен мащаб, по този начин и на българския пазар. За да я приложите обаче, би трябвало постоянно да следите настоящите тематики на територията, на която развивате бизнеса си, тъй като в никакъв случай не знаете тъкмо в кой миг ще се появи опцията да „ откраднете “ една вест, с цел да я осъществявате по-късно под формата на маркетинг връзка за актуалните и евентуалните си консуматори.

Един от методите да следите за новости, които пасват на бизнеса ви, е Гугъл Alerts. Там можете да въведете основни думи, свързани с марката ви, тъй че при всяко тяхно споменаване в журналистически материал да получавате уведомление.

Свържете се с инфлуенсъри от промишлеността ви

Инфуленсър маркетингът не би трябвало да работи само тогава, когато сте подготвени да платите. Инфлуенсърите би трябвало да са посланици на марката ви – да го припознават освен като нещо, от което биха могли да изкарат месечния си приход. Младежите бързо схващат по кое време нещо е подправено, тъй че няма по-лошо нещо от това да изградите неавтентичен бранд.

Потърсете тези инфлуенсъри, които същински биха обикнали марката ви, без да се постанова непрекъснато да им плащате, с цел да го вършат, тези, които ще продължат да употребяват предлаганото от вас, даже откакто камерата спре да работи.

Направете си блог

В блога си можете постоянно да се показвате като същински специалист в промишлеността си, като в същото време осигурявате спомагателен трафик към уеб страницата си. Ако някой кореспондент прояви интерес или инцидентно попадне на написаното от вас, изявленията ви могат да го убедят да показа с читателите си за съществуването ви или даже да ви предложения на изявление.

Използвайте обществените медии

Веднъж щом имате наличие, ще желаете да го споделите и в обществените си канали, там, където е таргет аудиторията ви.

Опитайте да осъществите контакт и с други марки във вашата промишленост, не се опасявайте да създадете партньорство с тях – споделете изявленията им, разкажете за тях на публиката си и очаквайте да ви върнат жеста.

По материал на Entrepreneur.com

Редактор: Габриела Беличовска
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР