Собствениците на десетки ресторанти и кафенета в са възобновили работата

...
Собствениците на десетки ресторанти и кафенета в са възобновили работата
Коментари Харесай

Заведения в Чехия отвориха въпреки забраните

Собствениците на десетки заведения за хранене и кафенета в са възобновили работата на своите заведения, макар строгата възбрана на управляващите , обвързвана със съществени обществени ограничавания в републиката заради ковид. Това оповестява ТАСС. Протестът стартира в събота. Заведенията за публично хранене, които нарушиха възбраната, бяха следени от полицията, която изиска незабавното им затваряне и наложи санкции на притежателите до 20 000 крони (около 765 евро). Действието би трябвало да насочи вниманието на управляващите и обществеността към ресторантьорството, което понася съществени загуби. Кафенета, заведения за хранене, питейни заведения и столове са затворени в републиката от към три месеца. От това дневните вреди за тях са почти 414 000 000 крони (около 15,9 милиона евро).
Собствениците на ресторантьорския бизнес имат намерение да записват политическото придвижване „ Да отворим Чехия “ в страната и по-късно, да разгласят пространствата на своите заведения като място за срещи на членове на първоначални организации. В този случай те ще могат да заобиколят актуалните ограничавания, защото по време на епидемията от ковид в републиката се организират парламентарни срещи и други политически събития.
 Чехия вкарва най-тежките ограничавания до момента Чехия вкарва най-тежките ограничавания до момента
Чешкият здравен министър Ян Блатни разгласи, че страната минава в оптималната пета степен на епидемиологична заплаха от ковид....
В момента в Чешката република заведенията за хранене и кафенетата могат да продават храни и питиета единствено през специфичен прозорец , който гледа към улицата. Посетителите нямат право да влизат в пространствата. В републиката на 5-ти октомври предходната година е въведен ексклузивен режим и са в действие строги обществени ограничавания, в това число възбрана за овакантяване на дома без незабавна потребност от 21:00 ч. до 05:00 ч.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР