Собственици на заведения в София коментираха пред "Дневник", че въпреки

...
Собственици на заведения в София коментираха пред "Дневник", че въпреки
Коментари Харесай

Броят на поставените дози ваксини рязко се вдигна

Собственици на заведения в София разясниха пред "Дневник ", че макар някои свои персонални съображения за имунизирането и здравните ограничения в страната, избират въведеното условие за зелен документ за чиновниците и клиентите пред това още веднъж да бъдат затворени.

Част от тях в последните са се разделили със свои чиновници затова. Въпреки това споделят, че клиентите им са намалели още преди въвеждането на това условие, когато новите случаи на болест са се нараснали.

Антителата, които се образуват вследствие на коронавирусната зараза, доста бързо избледняват и организмът бързо не помни срещата си с който и да е от коронавирусите. Това обясни пред "Нова телевизия " вирусологът Любомира Николаева – Гломб.
"Не мога да схвана за какво толкоз лекари споделят да не се имунизираме, в случай че имаме високи антитела. Може би тъй като не са си създали труда да прочетат и да се държат в час в морето от информация за ролята на антителата в имунитета. Те имат своята роля, само че няма типов и валидиран способ, който да каже – това е границата от антитела, при която ти си предпазен от преболедуване ", уточни още вирусологът.

Според нея от вирусологична позиция издаването на документ след слагането на първа доза ще сътвори проблем. Тя предлага имунизираните да лимитират контактите си в интервала сред двете дози и 14 дни след втората.

И последните данни, оповестени в Единния информативен портал, демонстрират, че остава висок броят на умрелите след болест са ковид. За последното денонощие те са 120.

С 44% на седмична база пораства и броят на инфектираните като новите случаи са 4816. Общо 814 през последното денонощие са признати в болница като в лечебни заведения сега има 6608 души. В интензивни отделения са 590 заболели.

Инвестицията във фотоволтаична апаратура – от домашната самостоятелност до оцеляването на бизнесa
Около 90% е делът на инфектираните и умрелите, които не са имунизирани.

През последното денонощие, в което влезе в действие условието за зелен документ при посещаване на редица публични места, в страната са сложени общо 28 191 дози ваксина, демонстрират формалните данни. Пред Българска национална телевизия Богдан Кирилов, изпълнителен шеф на Агенцията по медикаменти, разгласи, че над 12 600 от тях са били от еднодозовата ваксина на "Янсен ", а останалите са други като най-предпочитана остава тази на "Пфайзер ". Уточни, че част от РНК имунизацията са втора доза на съответните хора.

Обяви, че сега има наличност от към 600 хиляди дози от препарата на "Янсен " като до края на годината са планувани още доставки. За имунизацията на "Янсен " срокът на валидност при предпазване -20 градуса е 2 години, добави той.

Увери, че интензивно вървят диалози за подаяние и препродажбата на ваксини, чиито период на валидност следва да изтече и които очевидно няма да бъдат използвани в България. Пречка в този развой обаче е неналичието на настоящо Народно заседание, което би трябвало да ратифицира сходни решения. Такъв е казусът с към 20 хиляди от препарата "Модерна ", чиито период изтича в края на годината, на други през първите месеци на идната година.

Доста страни отвън Европейски Съюз демонстрират интерес, само че апелът на България е за централизиран метод, моделиран от Европейска комисия, изясни Кирилов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР