Собственици на заведения и ресторанти обявиха готовността си да протестират,

Собственици на заведения и ресторанти обявиха готовността си да протестират, ...

Собственици на заведения заплашват с протести при ново затваряне

Собственици на заведения и ресторанти обявиха готовността си да протестират, ако се стигне до ново затваряне на обектите им. В средата на юли е приета така наречената светофарна уредба, която регулира влизането на територията на България.

"За съжаление не отчита по-високия брой ваксинирани, не отчита, че рисковите групи са ваксинирани, не отчита, че здравната система е по-подготвена и е заложила бройки при около 1000 души на ден болни, да затваряме ресторанти и заведения", заяви председателят на Варненската туристическа камара Илин Димитров пред БНТ.

Няма да има карантина за българи от червени зони само ако са ваксинирани, преболедували и с PCR тест Няма да има карантина за българи от червени зони само ако са ваксинирани, преболедували и с PCR тест
Здравното министерство промени заповедта за влизане у нас от "червена зона"*. Различното от предишната заповед е, че българските гражда...

От бранша са недоволни, че тези решения не са били съгласувани с тях и са готови за протести.

"Фабрики, заводи, градски транспорт, магазини и т.н., всичко си работи нормално, а заведенията стоят затворени. Твърдо против сме!", каза зам.-председателят на Сдружението на заведенията Марин Сотиров. Собствениците на заведения се обявяват и против въвеждането на задължителна ваксинация за персонала и за клиентите им.

"Бизнесът да носи здравната отговорност за Петър, Хасан и Иван, дали ще се ваксинират или няма да се ваксинират, това е недопустимо", допълни Сотиров.

"Виждам, че няма файда общо взето. Колко пъти ни затваряха? На осем човека ни затвориха тотално и пак станахме много", коментира жителка.

Още от ИКОНОМИКА:

Източник: actualno.com