Собственици на луксозни автомобили “Ролс Ройс” са укрили данъци за

...
Собственици на луксозни автомобили “Ролс Ройс” са укрили данъци за
Коментари Харесай

БГ собственици на "Ролс Ройс" въртят брутални измами за 2,2 милиона лева

Собственици на първокласни коли “Ролс Ройс” са укрили налози за милиони левове. Това излиза наяве от писмен отговор на министъра на финансите Владислав Горанов на въпрос на депутата от Българска социалистическа партия Красимир Янков.

През предходната година са предоставени проверки на 55 жители и компании, притежаващи леки коли “Ролс Ройс”.

Българите небогати? 12 нашенци си купиха "Ролс Ройс " през 2019 година

Приключили са 47 от тези проверки като с тях са открити спомагателни данъчни отговорности за 2,29 млн. лева, показва министър Горанов.

Освен това заявената загуба от тестваните компании е понижена с 9,86 млн. лева Оказва се, че компании заявяват загуби в големи размери, а в това време купуват първокласни коли “Ролс Ройс”.

Продължават и инспекциите на хора, чиито публични приходи не подхождат на добитите от тях първокласни коли и недвижими парцели.

От Национална агенция за приходите получават информация от КАТ и от Агенцията по вписванията за записаните покупки на скъпи коли и парцели и въз основа на тези данни набелязват хора за инспекция.

Българите били небогати ли? КАТ извади статистика какви тузарски коли карат нашенците

В резултат на завършилите през 2019 година 371 инспекции са предоставени 23 проверки, показва министърът.

От тях през предходната година са завършили 18 проверки, като са открити спомагателни данъчни отговорности за 2 млн. лева

В отговора си министър Горанов прави обзор на подхванатите ограничения за попречване на укриването на налози и осигуровки.

Сред тези ограничения е стягане на контрола върху онлайн търговците. Към края на 2019 година са стартирали 442 проверки и 941 инспекции на хора и компании, които реализират комерсиална активност в интернет.

Проведени са и две телефонни акции като чиновници на Национална агенция за приходите са се обаждали на хора, които са получавали неведнъж суми от натрапен платеж за доставка на артикули посредством куриерски сдружения. Чрез позвъняване по телефона на 3655 жители и 261 компании е обяснено какви налози би трябвало да заплащат, с цел да не се стига до насилственото им събиране.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР