Собственици на частни школи, занимални и образователни центрове алармират, че

...
Собственици на частни школи, занимални и образователни центрове алармират, че
Коментари Харесай

Образователни центрове и занимални са пред фалит, искат помощ

Собственици на частни школи, занимални и просветителни центрове сигнализират, че са пред банкрут поради идното преустановяване на присъствените занимания в тях от на следващия ден за период от 14 дни, съгласно заповедта на здравния министър.

В позиция до Министерския съвет и Министерствата на образованието и опазването на здравето притежателите на частни школи, занимални и просветителни центрове показват, че са извънредно обезпокоени от последната заповед на здравния министър, защото ново затваряне за тях би било пагубно, а и немалка част от тях не могат да се класират за ограниченията за компенсации - защото работят на контракт за ръководство или са самоосигуряващи се лица, нямат и чиновници.

"Спазваме хигиеничните правила. Всички представени проучвания досега не показват децата като разпространители на вируса ", пишат притежателите и питат: "Защо в учебно заведение е разрешено смесването на възпитаници от разнообразни паралелки, а със същия мотив се затварят езикови и други школи и просветителни центрове? ".

В умозаключение притежателите декларират, че в случай че им бъде отнето правото на труд, ще спрат да заплащат осигуровки и налози за интервала, за който са затворени. За този интервал те желаят директна помощ в размер на 80% от заплатите и осигуровките на работещите и 80% от наемите на пространствата, които употребяват.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР