Собственикът на веригата супермаркети T MARKET у нас - литовската

...
Собственикът на веригата супермаркети T MARKET у нас - литовската
Коментари Харесай

Собственикът на T MARKET пусна облигации за 300 милиона евро

Собственикът на веригата супермаркети T MARKET у нас - литовската MAXIMA GRUPE, разгласи, че е осъществила сполучливо емисия от 5-годишни облигации на обща стойносто от 300 милиона евро. В нея са се присъединили повече от 60 вложители от 14 страни, излиза наяве от формалното известие на групата.

" Търсенето на скъпи бумаги надвиши предлагането, като една трета от вложителите бяха от Балтийския и Скандинавския район, a останалите от други европейски страни ", показват от групата.

Годишният закрепен ваучър на облигациите ще бъде 3,25%, като облигациите на компанията са на равнище 3,5%. От информацията излиза наяве още, че след продажбата се възнамерява включването на облигациите на тържищата Euronext Dublin и Nasdaq Vilnius.

Далиус Мисиунас, който е основен изпълнителен шеф на MAXIMA GRUPE, разяснява по случая, че с тази стъпка сдружението е достигнало своята зрялост и е съумяла да завоюва доверието на интернационалните вложители, както и да дебютира на международния финансов пазар.

От 2005 година до през днешния ден в България компанията е отворила 71 супермаркета, а вложенията й у нас за този интервал възлизат на над 160 милиона лв.. За компанията работят повече от 1500 чиновници в другите й обекти в страната.

През последните две години веригата е разкрила над 20 магазина на българския пазар, а оборотът й регистрира растеж от близо 50 на 100 за този интервал.

 Т MARKET откри два нови магазина в страната, възнамерява още два обекта до края на 2018-а
Т MARKET откри два нови магазина в страната, възнамерява още два обекта до края на 2018-а

Веригата вложи над 2,5 милиона лв. в два обекта във Велико Търново и Несебър
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР