Собственикът на Tesla Илон Мъск загуби за кратко първото място

...
Собственикът на Tesla Илон Мъск загуби за кратко първото място
Коментари Харесай

Мъск за кратко не беше най-богатият

Собственикът на Tesla Илон Мъск загуби за малко първото място в листата на милиардерите на Forbes от Бернар Арно, чието семейство има водещата в света група за първокласни артикули LVM, предава Агенция Франс Прес.

В изискванията на спад на акциите на американските софтуерни компании заради възходящите лихвени проценти и опасения от криза положението на Мъск за малко падна под това на семейство Арно. 

Но към 17:30 ч. по Гринуич Мъск още веднъж беше на върха със 184,9 милиарда $, следван от Арно и фамилията му със 184,7 милиарда $.

Индийският предприемач Гаутам Адани е на трето място със 134,8 милиарда $, а създателят на Amazon Джеф Безос е на четвърто място със 111,3 милиарда $.

През 2021 година Арно също е оглавявал листата на Forbes за няколко часа.

Неговата група LVMH, в която влизат десетки марки, измежду които Louis Vuitton, Givenchy и Kenzo, продължава да регистрира мощен растеж на приходите и облагата макар последните световни стопански компликации.

Състоянието на Мъск е обвързвано най-вече с цената на акциите на Tesla, а предприемачът е в центъра на разногласия, откакто в края на октомври пое ръководството на Twitter.

В другата огромна ранглиста на благосъстоянието, направена от Bloomberg, Мъск и Арно също се движат съвсем на една ръка разстояние.
Според класацията на нея, изчислена след затварянето на американските пазари във вторник, Мъск води със 178,9 милиарда $, следван от Арно със 165,1 милиарда $., предава
По обявата работи: Георги Даскалов БНР подкасти: DGtech podcast
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР