Собственикът на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин заяви,

...
Собственикът на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин заяви,
Коментари Харесай

Пригожин нарече командващите руската армия клоуни

Собственикът на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин съобщи, че наемническата му група ще продължи да се бори в Украйна, в случай че на неговите бойци бъде предоставена обособена част от фронтовата линия, без да му се постанова да разчита " на клоуните ", които съгласно него командват огромна част от съветските въоръжени сили, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Пригожин, който през днешния ден чества шестдесет и втория си рожден ден в подготвителен лагер, също по този начин удостовери, че неговите хора най-сетне ще изоставен украинския град Бахмут на 5 юни, откакто го предадат на съветската войска. Наемниците от " Вагнер " превзеха разрушения град в края на май след траяла месеци война на безсилие.

" Ако цялата верига (на командването) е 100% провалена и ще бъде ръководена само от клоуни, които трансформират хора в месо, тогава ние няма да участваме в нея ", съобщи Пригожин.
Шефът на " Вагнер " е прочут с грубите си, постоянно изпъстрени с хули мнения за метода, по който се води войната, отбелязва Ройтерс.

" Красиво е, нали? ", обърна се с усмивка Пригожин към съветски кореспонденти, до момента в който нощното небе бе огряно от детонации и червени сигнални ракети на фона на откоси от автоматизираните оръжия на неговите наемници. След това той стартира в детайли да разказва протезите за крайник, сложени на негови ранени бойци, в това число такива, които към момента се борят.

Пригожин сподели, че хората му желаят да почиват в лагери в следената от Русия част на Украйна в продължение на към месец и по-късно нещата щели да станат по-ясни. " Беше тежка година. Тогава ще забележим по какъв начин ще се развият нещата ", заключи той.

Превърналият се в наемник ресторантьор си завоюва необятна популярност по време на продължаващата към този момент 15 месеца война в Украйна и постоянно насочва обиди против най-високопоставените командири на съветската войска, показва Ройтерс.

Евгений Пригожин най-често подлага на критика представянето на министъра на обраната Сергей Шойгу и началника на генералния щаб Валерий Герасимов. Нито един от двамата не е дал отговор обществено на обидите му.
Пригожин, който предходната седмица се пошегува, че прякорът му би трябвало да бъде " Касапинът на Путин ", вместо " Готвачът на Путин ", през вчерашния ден съобщи, че е изискал прокуратурата да проверява дали високопоставени съветски чиновници в областта на защитата са " направили закононарушение " преди или по време на войната в Украйна.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР