Собственикът на най-голямата частна армия в Русия - групата Вагнер

...
Собственикът на най-голямата частна армия в Русия - групата Вагнер
Коментари Харесай

Анализ: "Готвачът на Путин" вече е негов враг и работи срещу него

Собственикът на най-голямата частна войска в Русия - групата " Вагнер " Евгений Пригожин, прочут като " Готвача на Путин ", подкопава ръководството на съветския президент. Това се споделя в новия разбор на Института за проучване на войната.

" Евгений Пригожин и обвързваните с Вагнер обществени медии все по-често разясняват неефективността на обичайните съветски военни институции и публичните проблеми, което може индиректно да подкопае ръководството на Кремъл. Пригожин още веднъж декларира, че единствено войските на Вагнер работят в направление Бахмут, като отхвърля изказванията на Донецката национална република (ДНР), че в региона работят сили на ДНР ", написа в отчета.

От ISW показват и че Готвачът на Путин акцентира, че напълно спонсорира цялото съоръжение за своите войски, когато дава отговор на въпрос дали съветското Министерство на защитата (МО) подкрепя Вагнер с доставки.

" Свързаните с Вагнер канали в Телеграм разгласиха фрагменти, в които детайли от 126-та обособена гвардейска бригада за брегова защита на Черноморския флот благодарят на частната войска за това, че им е предоставила военно съоръжение, откакто по-рано съветските военни разгласила видеообръщение по отношение на неналичието на задоволително техника на Херсонската фронтова линия ", показват от Института.

Военните анализатори показват и че също така Пригожин е предложил да се гледа " реалистично на обстановката в Бахмут, където украинците не желаят да се предават ".

" Свързаните с Вагнер канали в Телеграм разясниха случая със стрелбата на Белгородския полигон, като означиха, че сега в Русия се води " тиха революция " заради дълготрайната некадърност на съветското държавно управление да ограничи миграцията, евентуално от централноазиатските страни. Наративите на Пригожин имат съставките, които могат да се харесат на националистическия електорат на съветския президент Владимир Путин, който от дълго време приканва олигарсите да финансират доставките за въоръжените сили, изисква бистрота за това какво в действителност се случва на фронта и подлага на критика съветските висши военни институции за неуспехите им на фронта. Въпреки че Пригожин не се опълчва директно на Путин и не го подлага на критика, възходящата му популярност в националистическата общественост може да подкопае привлекателността на " мощния човек " Путин спрямо него ", означават още от ISW.

От Института показват също по този начин и че " започващите полемики за революция в Русия могат в допълнение да подкопаят разказите на Кремъл за националното, етническото и религиозното единение в Русия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР