Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев заяви след последното за годината

...
Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев заяви след последното за годината
Коментари Харесай

Кирил Домусчиев: Ако не въведем ВАР, трябва да закрием футбола

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев съобщи след последното за годината съвещание на Изпълкома на БФС, че в случай че у нас не се вкара ВАР би трябвало да закрием футбола. Босът на разграчани разгласи, че поради неналичието на система за видеонаблюдение съществува възможност баражът за класиране на Евро 2020 да не се играе на Националния стадион " Васил Левски ", а в Будапеща, защото оборудването няма лиценз за ВАР, който е наложителен за мач от сходен сан, написа Dsport.bg.

``
реклама

Кирил Домусчиев призна, че към момента не е ясно по какъв начин тъкмо ще се финансира плана за въвеждането на ВАР у нас. Освен това той е безапелационен, че вкарването на системата за видеоповторения ще сътвори много проблеми на клубовете чиито игрища не са в толкоз положително положение.
" Ако не се вкара ВАР би трябвало да се закрие футбола, тъй като другояче ще играем единствено аматьорски мачлета. Отдавна трябваше да създадем това нещо, защото националите и Лудогорец би трябвало да играят на стадион с ВАР, който е лицензиран. Може да се наложи мачът с Унгария да го играем в Будапеща. УЕФА изисква вкарването на ВАР. Догодина няма да можем да играем в групите на евротурнирите без ВАР. Системата пък ще помогне на съдиите, с цел да могат да водят мачове от най-високо ниво. Сега би трябвало да забележим от кое място ще пристигна финансирането на този план. В началото системата ще бъде с мобилна версия - почваме с мач-два на седмица, до момента в който се обучат хората.Ще има доста работа по самите игрища. Ще има много проблеми, защото мъчно се конфигурират камери, какво остава за ВАР.  Ще желаеме и спортното министерство да поддържа въвеждането на ВАР и да помогне на по-малките клубове да бъде въведена системата ", сподели Домусчиев.

Той също по този начин изясни какви са неговите упования към качествата на бъдещия президент на БФС. 
" Президентът би трябвало да не е банкрутирал, да обича футбола и да е престиж. Това са моите условия към индивида, който бих подкрепил. Искам също по този начин да видя дали има потребност от мен, в случай че е по този начин бих приел да съм още веднъж член на Изпълкома. Ако страната желае спортът да се развива би трябвало да гледаме образците на сходни на нас страни. Футбол без пари не се прави ", съобщи предприемачът.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 айки (преди 1 минута) Рейтинг: 10558 | Одобрение: 4833     еееех,че хубавоооо....айде закрийте го........ Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекла
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР