Собственикът на камиона-ковчег от Локорско, в който бяха открити починали

...
Собственикът на камиона-ковчег от Локорско, в който бяха открити починали
Коментари Харесай

Разследват смъртта на собственика на камиона-ковчег от Локорско

Собственикът на камиона-ковчег от Локорско, в който бяха открити умряли от задушаване 18 мигранти е умрял в ареста. Тачо Тачев е умрял на 3 юни следобяд, откакто сутринта се оплакал от болки в гърдите. Той е бил прегледан от медици и му е изписана терапия, само че по-късно е открит на пода на килията си.

Прокуратурата ще открива каква е повода за гибелта на Тачев и има ли проявено неведение или немарливо осъществяване на занимание или друга правно регламентирана активност, в резултат на което да е настъпил леталният излаз. Делото за закононарушение по член 123 от Наказателен кодекс.

В хода на следствието е открита самоличността на осемнадесетте умряли афганистански жители. За задачата са били осъществени разпознавания от страна на роднините на предоставени фотоси на труповете, лицево-идентификационни експертизи и ДНК-експертизи, оповестяват от прокуратурата.

Оттам допълват, че със съдействието на Посолството на Ислямска република Афганистан в гр. София са открити наследниците на умрелите лица и същите са  надлежно известени за правата си в наказателното произвеждане.

До момента по случая с мигрантите от Локорско са повдигнати обвинявания на шестима души и всички те са арестувани за непрекъснато в ареста.

Етикети: прокуратура
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР