Сняг и виелици блокираха частично половин България. Зимната стихия спря

...
Сняг и виелици блокираха частично половин България. Зимната стихия спря
Коментари Харесай

Зимно бедствие: Сняг и виелици блокираха половин България

Сняг и виелици блокираха отчасти половин България. Зимната буря спря съвсем изцяло полетите от летище София.

Затруднено беше придвижването по всички съществени пътища в западната и южната част на страната. Пътната организация и общинските управляващи оповестиха, че поставят всички старания да почистват главните трасета. Жълт код за рискови превалявания е разгласен в 11 области, предава Нова тв.

Снегът засипа столицата безусловно за минути. И донесе със себе си известни неудобства. Да хванеш такси се оказа съвсем невероятно. А да се придвижиш с персоналния си автомобил - изключително комплицирано. Особено за водача на този тир, който се завъртя на околовръстния път – сред автомагистралите Тракия и Хемус. В него се удариха още няколко автомобила.

От  общината оповестиха, че са хвърлили в борбата в снега близо 200 снегорина.

„ Мисля, че в обстановка, в която в Западна Европа се стопира изобщо придвижването на всеобщ градски превоз, София за поредна година съумява да направи по този начин, че превозът да се движи, мисля, че постоянно може и по-добре ”, изясни зам.-кметът по екологията на столицата Йоана Христова.

Със сигурност по-добре е можела да се оправи снегопочистващата компания на автомагистрала „ Струма ”, в област Кюстендил, където също имаше закъсали тирове.  За недобре свършената работа, компанията ще отнесе санкция, оповестиха от АПИ.

Непочистен е бил пътят и в региона на " Витиня ", видяха наши фенове.  А на автомагистрала " Хемус " чакащи в задръстването играха хоро към колите си. 

Страната ни беше мъчно налична и по въздух. Шест полета до летище София бяха анулирани. Голяма част от останалите закъсняха.

За разлика от пътищата в страната, падналият сняг повдигна коледния дух на немския базар в столицата.

В Северозападна България снегът сътвори съществени проблеми на водачите. Десетки камиони закъсаха по интернационалния път Е79 за „ Дунав мост ” 2.

Снегът в Монтанско стартира да вали към обяд и бързо сътвори проблеми на водачите. Десетки камиони закъсаха по интернационалния път за „ Дунав мост ” 2.

" В Турция няма такова нещо, в Армения няма, това тук е драматичен случай ”, споделя един от водачите.

" Няма по какъв начин да продължим тъй като не е измит пътя, мъчно е, ние сме леки и няма по какъв начин ”, изяснява различен.

Към обяд турски тир се удари в приближаващ отсреща лекотоварен камион край монтанското село Белотинци и блокира изцяло придвижването за „ Дунав мост ” 2.

" Тръгнал е да изпреварва и се е завъртял и блъснал другата кола, тръгнал е да изпреварва и се е подхлъзнал ”, изясни очевидец на случая. Шофьорът на лекотоварния камион е настанен в болница.

Астрономическата зима е напълно близо и най-естественото нещо е да вали сняг. Днес над съвсем цяла Западна България снеговалежите продължиха през целия ден. Към момента в Кюстендил, Благоевград и Драгоман тя е най-сериозна– сред 13 и 15 см.Докога ще продължат преваляванията и виелиците и какво да чакаме от новата работна седмица?

На доста места пътната конюнктура е усложнена, а ето какво да чакаме и в първия работен ден на новата седмица. Утре жълт код за рисково време остава в действие единствено за областите Плевен, Ловеч, Габрово и В. Търново.

Акцентът за новата седмица е захлаждане. Снеговалежи на следващия ден ще има в централните региони на Дунавската низина и планините от Западна България. В централна Южна и Източна България – ще вали дъжд! Облечете се топло излизайки сутринта.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР