Сняг и силен вятър в Източна БългарияЖълт код за силен

...
Сняг и силен вятър в Източна БългарияЖълт код за силен
Коментари Харесай

Сняг и силен вятър в Източна България

Сняг и мощен вятър в Източна България
Жълт код за мощен вятър и снеговалежи е разгласен в 9 области на Източна България.

Жълт код за мощен вятър и ниски температури е разгласен в областите: Силистра, Добрич, Разград, Шумен Варна и Търговище. Там ще духа мощен северен вятър, който в композиция с негативните дневни температури ще основава чувство за доста студено време. Ще има валежи от сняг и условия за виелици.

Жълт код за плевел вятър, снеговалежи и условия за виелици е разгласен за областите Бургас, Ямбол и Сливен. Там ще духа мощен и плевел северен вятър с пориви до 22-24 м/сек. Ще има снеговалежи и условия за виелици.

Днес над Източна България ще бъде облачно, със слаби превалявания от сняг, които последователно ще стопират, само че в югоизточните региони ще продължат през целия ден. В Източна България ще продължи да духа сдържан до мощен северен вятър. Там ще се задържат изискванията за снежни виелици. Над Западна България облачността ще се раздра и намалее. Максимални температури от минус 2-3 градуса в североизточните региони, до 6 градуса - в крайните югозападни. В София към 0 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от сняг, по южното крайбрежие през целия ден. Ще духа сдържан и мощен северен вятър. Максимални температури сред 0 и 2 градуса. Температурата на морската вода е 8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще има забележителна облачност и на обособени места ще превали слаб сняг. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра минус 2 градуса, на 2000 метра - към минус 6 градуса. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР