СНЦОП “Обединение на свободните адвокати“ отново изпрати писмо до министър-председателя

...
СНЦОП “Обединение на свободните адвокати“ отново изпрати писмо до министър-председателя
Коментари Харесай

Адвокати напомнят: Горанов още не се е извинил за „мартинали“-те

СНЦОП “Обединение на свободните юристи “ още веднъж изпрати писмо до министър-председателя Бойко Борисов, в което се припомня, че нито са получили опрощение от финансовия министър Владислав Горанов, който назова хората със свободни специалности „ маргинали “, нито хората с такива специалности са вкбючени в схемата за подкрепяне 60 на 40.
„ Повод за повторното ни послание към Вас в границите на относително къс диапазон от време е изявлението Ви по адрес на юристите, което бе тиражирано в общественото пространство при отразяване на визитата Ви в гр.Хасково на 10 април 2020г. На журналистически въпрос дали ще бъдат подкрепени юристите със съответните обществени ограничения по време и след въведеното в страната изключително състояние, откакто бяха отпуснати средства за самоосигуряващите се актьори, Вашият отговор в неофициален жанр (а точно: " Айде бе! Сега и на юристите ли ще би трябвало да даваме пари!? Нямат ли пари юристите? " ) съдържаше неприемлива за нас стилистика, с която показахте извънредно надменно отношение към професионалната ни активност и ролята на юристите при действие на актуалния обществено-политически живот в страната. Припомняме Ви, че преди дни различен министър от кабинета, който оглавявате - министърът на финансите Владислав Горанов - си разреши да причисли юристите към лицата, окачествени от него като " маргинали ". До този миг не сме получили публично опрощение за обидата. Публичното принизяване ролята на юристите, изразено недвусмислено едновременно от двама представители на изпълнителната власт, посредством потребление на обидна стилистика, както и заради слагането ни при дискриминационни условия по отношение на другите български жители, които бяха подкрепени заради прекратената си трудова активност, която упражняват също като нас, макар че бяхме еднообразно наранени, е удар освен по отношение на юристите като равнопоставени български жители и изрядни данъкоплатци, само че и посягане против правовия ред в страната ".
Така стартира второто писмо на сдружението до премиера, а по-нататък юристите повтарят настояването си свободните специалности да бъдат вкрючени наедно с бизнеса в схемата на правителсвото 60 на 40 за превъзмогване на следствията от провокираната от ковид рецесия.
За какво упорстват от сдружението можете да си припомните в тази публикация:
И юристите желаят поддръжка от страната поради изключителното положение
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР