Сноубайк - най-новата дисциплина в колоезденето, ще направи своя официален

...
Сноубайк - най-новата дисциплина в колоезденето, ще направи своя официален
Коментари Харесай

Сноубайк прави в събота световен дебют на Витоша Зимен фест

Сноубайк - най-новата дисциплинираност в колоезденето, ще направи своя формален международен дебют по време на Витоша зимен фест тази събота пред х. Алеко. Седмото издание на инициираната от " София - европейска столица на спорта " демонстрация още веднъж е отдадено на Световния ден на снега и включва още съревнования по алпийски ски, ски-алпинизъм, втурване с шейни, спринтово ски-бягане, занимателни игри, пердах със снежни топки, състезания за изработка на снежни фигури, търсене на съкровища в снега и други

Фестивалът е модернист в провеждането на втурване за време по сняг с колела, само че в този момент за първи път то ще бъде към този момент с формалното название " Сноубайк ". Наред с това, конкуренцията е годна за Държавно състезание и ще дефинира националните първенци. Тъй като дисциплината е напълно нова и неотдавна одобрена от интернационалните структури, на процедура надпреварите на Витоша и държавното състезание на Франция се явяват първите в света, проведени и публично признати в календара на Световния колоездачен съюз.

Спускането с колела по сняг за време ще се провежда за шести в границите на Витоша зимен фест, само че за първи път ще е с интернационално присъединяване, защото към този момент има записани чужденци. На 22 януари шоуто в планината ще стартира тъкмо в 11.30 ч. със старт на плаца пред х. Алеко, трасето с впечатляваща денивелация е дълго 800 метра с голям брой виражи, скокчета и благоприятни условия за трикове, а финалът е пред долна станция на някогашния Романски въжен превоз. Домакините дават обещание доста страсти, екшън и положително въодушевление по време на атрактивното съревнование. " По трасето ще бъдат завършени два или три скока и няколко трудности за повече атракции и екшън, " разкрива Ема Паунова, представител на уредниците и посочи, че тази зима заради характерната конюнктура участниците ще съблюдават всички здравни ограничения и броя им ще бъде лимитирана на 60.

Столична община и " София - евростолица на спорта " провеждат този състезателен празник за седма поредна зима, като задачата е да излязат повече хора в планината, на чист въздух измежду природата. Поканени за присъединяване са всички, които обичат Витоша и спорта, доста веселба ще има след 11 ч. и на първата на Витоша " Шейни зона ", която работи на цялостни обороти за втора поредна година.

Над плаца пред х. Алеко ще бъде подреден 100-метров слалом, по който децата да могат да тестват уменията си, като спечелилият във всяка двойка ще получи премия. Ски-учители ще оказват помощ гратис на дребните скиори да покачат уменията си. За поредна зима в празника на " София - евростолица на спорта " интензивно се включва " Сдружението на витошките ски и сноуборд учебни заведения ". Тази година ски-бягането още веднъж ще бъде по атрактивното трасе към хижа " Алеко ". Така най-хубавите с писалките ще могат да бъдат подкрепяни от многочислена аудитория. Надпреварата е в дисциплината спринт с елиминации. Стартът на надпреварата по ски-алпинизъм ще бъде в 9.45 ч. на плаца пред хижа Алеко. Организаторите ще прецизират до последно маршрута съгласно снежните и метео условия.

Програмата за Феста в събота планува още голям брой демонстрации, надпревари, занимателни игри и викторини. Наред с конкуренцията по ски-бягане, всеки ще може да получи първи уроци и да опитва гратис " писалките ". Фестът включва още планинарски песни на спонтанната сцена, занимателни игри и викторини с награди, радостни съревнования и състезания, пердах със снежни топки и други За децата ще се грижат професионални аниматори, ще има и " търсене на съкровища в снега ".

Организатори на Зимния фест, наред с Фондация " София - Европейска столица на спорта " и Столична Община, са Българска федерация по ски, Витоша ски АД, Сдружение " Маратон ", Консепт криейтив, Българска федерация по катерене и алпинизъм, Ски-клуб " Александър логистик ", Сдружение на " Витошки ски и сноуборд учебни заведения и клубове ", от тази година с поддръжка се включва и Декатлон.

Програма:

9.00 - 10.45 ч. Последни записвания (съобразно Наредбите) - пред х.

Алеко

9.45 - 12.00 ч. Ски-алпинизъм

11.00 - 12.00 ч. Алпийски ски - слалом

11.00 - 12.00 ч. Състезания с шейни (в зоната)

11.30 - 12.15 ч. Спускане с колела по сняг

12.15 - 12.45 ч. Ски-бягане - спринт

13.00 - 13.15 ч. Награждаване на призьори и закриване
 Военни доставиха елемент до спортната база на Белмекен
Военни доставиха елемент до спортната база на Белмекен

Изпълнената логистична задача е по искане на министъра на младежта и спорта Радостин Василев
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР