Снощи внезапно е издъхнал от удар един от най-талантливите ни

...
Снощи внезапно е издъхнал от удар един от най-талантливите ни
Коментари Харесай

Внезапно почина един от най-талантливите ни художници Анастас Константинов

Снощи ненадейно е умрял от удар един от най-талантливите ни художници Анастас Константинов. Починал е в дома си в остарелия град в Пловдив, където имаше и изложба, оповестиха скръбната новина негови другари. Само преди месец той откри с нечуван триумф галерия в столичната изложба ЛИК.

Последните изяви на Анастас са свързани с участия на интернационалната артсцена, като част от сполучливия петгодишен план за показване на творчеството му в влиятелни артпанаири, като Select Fair 2012 в Art Basel Miami Beach’ (САЩ), Select Fair New York City 2014 и други



Творбите на Анастас вземат участие и в кураторски планове на един от огромните имена на френската рецензия Кристиан Ноорберген.

Анастас Константинов приключва компетентност „ Живопис “ във Великотърновския университет 1982 година През 35-годишната му креативна кариера има над 40 независими и 120 групови изложения. Негови произведения са владеене на Национална художествена изложба – София, Софийска градска художествена изложба и съвсем всички градски художествени галерии в България, благосъстоятелност на акционери на МОМА – Ню Йорк, както и в значими сбирки в Европа, Съединени щати, Арабски емирства, Япония и други

За Анастас Константинов се приказва като за един от гениите на актуалната българска живопис. Тези, които са съумели да се допрян до картините му, настояват, че е от дълго време е надминал времето си. В къщата му в Пловдив, която бе постоянно отворена за другари, се стичат хора от целия свят, с цел да видят картините му. Самият художник съумява да сътвори със личните си ръце и доста труд в границите на няколко години неповторима подземна изложба, където излага монументалното си творчество.

БЛИЦ изрича съболезнованията си на околните му

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР