Снощи се наложи спешна евакуация в Пловдив. Строителен изкоп застрашава

...
Снощи се наложи спешна евакуация в Пловдив. Строителен изкоп застрашава
Коментари Харесай

Пред срутване: Напуканата къща заради строителни дейности е негодна за обитаване

Снощи се наложи незабавна евакуация в Пловдив. Строителен ров заплашва от сриване двуетажна постройка, в риск е и прилежащ парцел.

Къщата е мощно наклонена на една страна и съгласно специалистите е рискова за обитаване. Част от покрива също се е срутил.

Снимка: btvnovinite.bg

До напуканата къща е трябвало да се построи жилищна кооперация.

Засегнатият парцел е бил на калкан с друга къща, отстранена от строителя. Именно при отстраняването се случва този случай. За благополучие, жителите не са били вкъщи си по това време.

Зам.-кметът на р-н „ Източен “ в Пловдив Атанас Кунчев изясни, че сигналът при тях е постъпил през вчерашния ден към 14 ч. По думите му незабавно на място е изпратен основният инженер на РДНСК, с цел да направи оглед.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Констатираха, че къщата към този момент е негодна за обитаване. Има некачествено подсилване и при дъждовете очевидно е поддала някоя от основите, които са каменни. Хората са настанени от строителя в негов апартамент “, съобщи Кунчев.

Той изясни, че е написан констативен протокол, който през днешния ден ще бъде връчен на притежателите, с който да предявят претенции към вложителя за обезщетение.
Снимка: btvnovinite.bg
Според него засегнатата къща мъчно може да се укрепи. Обясни, че първо би трябвало да се укрепи основата, да се отстрани покривът, да се отстрани напуканата структура и откакто стигнат до здрави основи – още веднъж да се възвърне къщата.

За обекта има влезнало в действие позволение за градеж. Инвеститорът ще бъде глобен от РДНСК.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР