Снощи криминални банди, платени от Васил Божков, атакуваха сградата на

...
Снощи криминални банди, платени от Васил Божков, атакуваха сградата на
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП с декларации срещу ескалацията на напрежението на протеста снощи

Снощи престъпни банди, платени от Васил Божков, нападнаха постройката на Народното събрание, заливаха със запалителни течности служители на реда и спокойно протестиращи жители, хвърляха багра, желаеха да щурмуват Народното събрание и да влязат вътре. Това съобщи от парламентарната естрада Тома Биков от ГЕРБ.

От групата на ръководещите излязоха с декларация, в която осъждат събитията от нощес.

Всичко това е част от един сюжет, за който ние предизвестяваме от няколко дни, съобщи Биков.

Той упрекна опозицията, че взе участие в престъпен сюжет, волно или несъзнателно.

Това провокира остра реакция измежду депутатите от Българска социалистическа партия, които започнаха да скандират " Оставка ". Георги Свиленски се обърна към ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева: " Или го смъкна от трибуната, или ще го свалим ние ".

Биков сподели още, че от 3 дни президентът Румен Радев " се е скрил ", а той би трябвало да понесе политическа отговорност за тези, които ескалират напрежението на митингите.

Валери Жаблянов от Българска социалистическа партия показа декларация на левицата.

Българска социалистическа партия минимум от всички партии в България от 30 години насам може да бъде упрекната, че подкопава парламентаризма. Това не може да го отхвърли никой, който има обикновена почтеност пред себе си, съобщи Жаблянов.БСП отхвърли да има общо с безредиците и насилието към Партийния дом и настоя за избори, с цел да бъде смяната осъществена по либерален метод.

" Осъждаме нападението над Народното събрание и няма по какъв начин да не го осъждаме. Във всяка една такава обществена обстановка има всевъзможни хора, всевъзможни ползи, само че те не могат да бъдат клеймо върху справедливия естествен ход на българските жители.

Съветът от нас към вас през днешния ден - от препатили към малко патили или непатили. Стъпете върху Конституцията, върху парламентарната република, да проведем почтени избори, дано народът да си каже ", прикани Валери Жаблянов в декларация от трибуната.

Жаблянов акцентира, че аргументите за митингите у нас са обществени и стопански, както и нарушена правдивост в обществото, каквито са и по целия свят.

" Това извън е протест с доста огромен прочувствен и обществен заряд. Ако тук има мафия и божков е в Дубай, какво има в другите европейски страни? Тяхната мафия ли изкарва хората? ", попита риторично соцдепутатът.

" Истината е социалистическа, оправдавам се, в случай че не ви звучи добре. Българска социалистическа партия няма да посегне върху личната си страна, ние сме партия на закона и Конституцията ", съобщи още Жаблянов.

" Да отстояваме взаимно демокрацията и да пазим българската страна. Да проведем избори, тъй като вашето време изтече ", прикани ГЕРБ някогашният зам.-председател на Народно събрание.

Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България " също по този начин изиска чуване на министъра на вътрешните работи Младен Маринов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР