Снощи беше премиерата на „Жокера“ в Холивуд. Десетки звезди преминаха

...
Снощи беше премиерата на „Жокера“ в Холивуд. Десетки звезди преминаха
Коментари Харесай

Премиера на „Жокера“ в Холивуд: Филмът разбуни духовете

Снощи беше премиерата на „ Жокера “ в Холивуд.

Десетки звезди минаха по аления килим на TCL Chinese Theatre IMAX в меката на киното.

Хоакин Филипс, който е в основната роля също беше там, дружно с режисьора Тод Филипс и доста други участници в лентата.

Много малко публицисти бяха позволени до прожекцията, което ускори опасенията, че филмът е изпълнен с принуждение. Филмът е категоризиран като 18+.

Списание „ Варайъти “ оповестява, че достъпът на фотографи и оператори до премиерата е бил стеснен, а интервютата – отказани.

Преди няколко дни Робърт де Ниро леко повдигна завесата. Де Ниро влиза в ролята на ефирен водещ, който играе значима роля в историята на Артър Флек (Хоакин Финикс). Той похвали Финикс, само че добави, че не му харесва какво му предизвиква във кино лентата. Ясно е, че в „ Жокера “ ще има много принуждение.

По-специално две подиуми са извънредно тревожни. В едната, Артър Флек (Финикс) ненадейно прострелва сътрудника си в тъй наречените „ рухване на пердето “, а реализмът поразява фена. В различен – протести избухват, когато тълпата се явява в поддръжка на този умопобъркан. Тези подиуми, настояват критиците, минават линията.
„ Жокер “ е историята на Тод Филипс за героя, който ще се трансформира във врагът на Батман.
Но за разлика от други филми за Батман този не е основан на комикс.

Голямата значителност на „ Жокер “ е точно в това: той хвърля ръкавица на жанра, който господства в Холивуд през последните две десетилетия – за супергероите, навлизайки в личната им територия като че ли с цел да им каже: задоволително, време е да забележим насилието такова, каквото е.

Той се занимава с същинското, а не с нереалното, с правдоподобието, а не с невероятното, с евентуалното, а не с невъзможното. И това прави с извънредно безстрашие, ограничавайки сюжета до най-основните детайли – да се концентрира върху характера, по-богат, по-страшен и по-разстройващ от всички, които сме виждали в света на супергероите.

Премиерата на кино лентата у нас е на 4-ти октомври.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР