Снимкта: БулфотоГлавният прокурор Иван Гешев свиква днес събрание на прокурорския

...
Снимкта: БулфотоГлавният прокурор Иван Гешев свиква днес събрание на прокурорския
Коментари Харесай

Готвят масово посрещане на Гешев на днешното заседание на прокурорите в Бояна

Снимкта: Булфото

Главният прокурор Иван Гешев привиква през днешния ден заседание на прокурорския актив в столичния квартал Бояна. Мероприятието, което е кръстено " Национално заседание на Прокуратурата на Република България ", се чака да събере близо 700 чиновници на държавното обвиняване, а задачата му е " отстояване на независимостта на българската прокуратура с оглед попречване на риска от тежко нарушаване на върховенството на закона според член 7 от Договора за Европейския съюз ", написа ClubZ. 

Всъщност, пишат от пресцентъра на обвиняването, става дума за декларация на Прокурорската гилдия от 10 август на тази година, в която се показваше мнение против " опитите за жестоко посягане върху независимостта и положителното име на българските магистрати, нарушаването на върховенството на закона, правилото за разделянето на управляващите и опитите за политически напън. "

Зад тази енигматичност обаче се криеше една елементарна декларация против медийна обява в " Свободна Европа ", в която се разясняваше работата на съответен прокурор. Припомняме, че към този момент над месец и половина хиляди жители в цялата страна стачкуват с настояването за оставката на държавното управление, само че и за тази на основния прокурор Гешев. 

Въпросният член 7 от Договора за Европейския съюз пък цели отбраната на европейските полезности като независимост, народна власт, тъждество, ценене на човешкото достолепие и правата на индивида, както и върховенството на закона. 

Покани за необикновеното събитие са разпратени до представители на всички парламентарно показани партии, до президента, министър-председателя, министрите, членовете на Висш съдебен съвет, Инспектората към Висш съдебен съвет, както и до редица дипломатически представителства. 

" Масово посрещане за Гешев "  
В същото време във фейсбук се появи група, наречена " Масово посрещане на Гешев ". Те я основана от младежката организация на " Да, България " - МлаДа България. Според оповестените планове, задачата е протестиращи да се съберат на паркинга пред резиденция " Бояна " и да покажат на основния прокрор, че " настояваме за неговата оставка и за промени в прокуратурата ". 
" Нека го посрещнем и му напомним какво скандират свободните жители над 45 дни: Гешев е срам! Оставка! ", написа още в обявлението. 

Към комента в групата вземат участие над 2000 души, въпреки да е несъмнено, че надали всички те ще потеглят към Бояна. Полицията обаче бе отделила целия регион от ранни зори. Струпана  етежка техника, а пътя, минаващ пред оградата на резиденцията и футболния съюз е заварден с полицейски ленти.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР