снимки Варненският окръжен съд призна за виновен 53-годишния Константин Б.

...
снимки Варненският окръжен съд призна за виновен 53-годишния Константин Б.
Коментари Харесай

Съдът съобщи присъдите за убийството на DJ Теди

снимки

Варненският областен съд призна за отговорен 53-годишния Константин Б. за предумишленото ликвидиране в съучастничество с неустановено лице на варненския диджей Теди. За закононарушението, осъществено с особена свирепост, му беше наложено едно от най-тежките санкции, планувани в Наказателния кодекс – пожизнен затвор при първичен специфичен режим. Това оповестиха от пресзцентъра на съда. 

Другият обвиняем по делото - 50-годишният Григор К., упрекнат че като подстрекател, съзнателно е склонил Константин Б. посредством обещаване и предоставяне на полза – 20 000 евро, с цел да извърши закононарушението беше оневинен и освободен от петчленния състав на съда. 

Частично бяха почетени и гражданските искове на потърпевшите близки на жертвата. Констатин Б. е наказан да заплати 140 000 лв. на сина на DJ Теди, 100 000 лв. на неговата майка и 100 000 лева на наследниците на татко му, умрял предходната година. Осъденият дължи и 70 000 лева на брата на убития, както и 55 000 лв. на неговата сестра, като обезщетение за нанесените неимуществени вреди, в резултат на закононарушението, ведно със законните лихви от датата на действието. Съдът почете и нанесените имуществени вреди в размер на 1142,50 лв.. 

Убийството беше осъществено на 26.02.2015 година, към 22 часа. Тодор Тодоров, прочут като DJ Teddy, бил причакан пред блока, в който живеел и намушкан смъртоносно няколко пъти с нож в региона на гърдите. В разследване на нанесените със забележителна мощ и акуратност удари, гибелта на 45-годишния диджей настъпила съвсем незабавно. Според обвинителния акт закононарушението е осъществено с особена свирепост, а като претекст на подбудителя се сочи „ любовен триъгълник “. 

До лятото на 2019 година убийството беше неразкрито, до момента в който прокуратурата не упрекна Константин Б., откакто получи резултатите от  направената ДНК експертиза, направена от Института по престъпна техника при Федералната престъпна работа на Германия. Малко по-късно обвиняване беше повдигнато и на Григор К. 
През октомври 2020 година обвинителният акт дружно с осемнадесет тома досъдебно произвеждане беше импортиран в съда, като самото правосъдно разследване стартира на 1 април идната година.

До произнасянето на присъдата се стигна след извършени общо 93 открити и закрити съвещания. В хода на делото бяха разпитани 73 очевидци, измежду които и един предпазен. В съда се явиха и 25 движимости лица, измежду които и немският специалист, направил ДНК експертизата, с цел да дават отговор на въпросите на страните и на правосъдния състав.
Присъдата предстои на въззивна инспекция пред Апелативен съд - Варна в 15-дневен период от през днешния ден.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР