Снимки с разрушен склад с боеприпаси, направени от спътник, бяха

...
Снимки с разрушен склад с боеприпаси, направени от спътник, бяха
Коментари Харесай

Израел показа резултатите от удара, при който бе свален руския Ил-20

Снимки с опустошен склад с муниции, направени от сателит, бяха публикувани от оператора на комерсиалните спътници ImageSat International. По думите на израелската компания, точно този обект е бил задачата на въздушния удар на израелските Военновъздушни сили на 17 септември, в отговор на който сирийската Противовъздушна отбрана смъкна съветския разследващ аероплан Ил-20.

" Складът с боеприпаси, атакуван преди два дни в Латакия (Сирия) е изцяло унищожен ", гласи съобщение в Туитър, придружаващо снимките.

Снимките датират от 18 септември, показани са и габаритите на унищожената сграда - 155 на 35 метра. Според изявленията на израелските военни, в обекта е било складирано оборудване за производството на високоточно оръжие, което е трябвало да бъде доставено на ливанската радикална шиитска групировка " Хизбула " в Ливан.

По-рано армията на Израел съобщи, че е готова да сподели цялата необходима информация за разследването на инцидента с руския свален самолет.

Preliminary #BDA - the ammunition warehouse striked two day ago in #Latakia, #Syria, is completely destroyed. pic.twitter.com/Wg5MRgiOFR
— imagesatintl (@imagesatint) September 19, 2018
Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР