снимки ПрокупатураПродължават действията по разследването в сградата на НОВЕ ИНТЕРНАЛ“

...
снимки ПрокупатураПродължават действията по разследването в сградата на НОВЕ ИНТЕРНАЛ“
Коментари Харесай

Иззетите артефакти от офиса на Божков достигнаха 6 566

снимки Прокупатура

Продължават дейностите по следствието в постройката на „ НОВЕ ИНТЕРНАЛ “ ЕООД на ул. „ Московска “ №43, където се намира офисът на обвинения за 18 закононарушения Васил Божков, написа

 

 

Прокуратура на Република България

 

В хода на осъществените през август 2020 година претърсвания в няколко помещения в офиса са конфискувани нови 234 предмета, притежаващи белезите на движими културни полезности.

 

При дейностите по следствието, осъществени в периода от 9 до 14 септември 2020 година са конфискувани нови 82 скъпи предмета, измежду които и ритони с висока културно-историческа стойност.

Така общият брой на конфискуваните артефакти доближи 6566, при регистрирани от обвинения Божков по реда на Закона за културното завещание общо 212.  



Действията по следствието, свързани с изземване на описаните движимости, се правят при прецизно съблюдаване на процесуалните правила, както и на одобрените интернационалните практики за пакетиране, превозване и предпазване на артефакти, с оглед оптимално опазване на достоверността им.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР