Снимки Личен архивЩе видим отново варненската режисьорка, актриса и преподавател

...
Снимки Личен архивЩе видим отново варненската режисьорка, актриса и преподавател
Коментари Харесай

Варненската режисьорка, актриса и преподавател Десислава Чутуркова в премиера на Жена ти се сгоди

Снимки Личен списък

Ще забележим още веднъж варненската режисьорка, актриса и учител Десислава Чутуркова в премиера на постановката " Жена ти се сгоди " в родния й град. 

" Жена ти се сгоди " е комедия с нейно присъединяване. 
Автор: Симеон Гатев
Режисура: Симеон Гатев
Сценография и костюми: Борис Георгиев
Композитор: Йордан Борисов
Авторска ария: „ Народоосвободителна въстаническа армия “ - Марияна Добрева-Велева
Участват: Никола Мутафов; Александър Димов; Десислава Чутуркова; Станка Калчева
Билети на касата на ФКЦ - Варна и онлайн

Това е пиеса за хората, които не знаят какво и с кого го желаят. За тези, които са застинали в крачката сред минало и настояще. За хората, които, умишлено или не, саботират връзките си, в които са намерили всичко нужно за една сполучлива връзка. Една жена, привикнала да обитава в живот, построен от нескончаеми неистини, има късмет да промени този модел на битие. Но дали в действителност желае да го направи? Или просто се пробва да стартира остарели привички в нова връзка. Абсурдните дейности водят до оправдания с неуместни аргументи. До какво ще доведат лъжите, безумните извинения, прошката по дифолт, лутането сред минали и сегашни хора? Хората трансформират ли полезностите си и можем ли да научим някого на морал? Може би всеки знае отговора за себе си, само че пък и за какво да не опитаме да чуем още няколко по-различни гледни точки? 



Десислава Чутуркова е родена във Варна. Завършва НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов ”, след което специализира в Atlantic Acting School в Ню Йорк, където учи актьорската специалност през погледа на Дейвид Мамет.
През годините е играла в най-големите театри в София, както и във Варна и Габрово. През 2007 година Десислава основава театрална натрупа „ Нагоре по стълбата ”, а от 2010 година е помощник в класа на проф. Румен Рачев в НАТФИЗ.



Десислава стартира работата си в киното още като студентка. Участва в няколко късометражни кино лентата и италиански сериал, както и с централни функции във филмите „ Гераците ” (2008) и „ На педя от земята ” (2016).
Публиката я помни от кино лентата на Максим Генчев „ На педя от земята “. Продукцията взе участие в 34-тия Фестивал на българския игрален филм „ Златна роза “ през 2016-та година във Варна. През 2022 година, тя пристигна на фестивала с нова изненада - дебютната продукция " Ковачът ".



 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР