Снимки Гларусите завладяват и вътрешността на страната. Ако чувате крясъци

...
Снимки Гларусите завладяват и вътрешността на страната. Ако чувате крясъци
Коментари Харесай

Гларусите от морето завладяха Плевен

Снимки

Гларусите превземат и вътрешността на страната. Ако чувате викове на морски птици не безусловно сте на морето. Може и да сте в Плевен.  Все по-често плевенчани се будят с вик на чайки. Гларус е известното име на така наречен " жълтокрака чайка " и се среща към този момент всекидневно и навътре в страната. Гларусите са синатропен тип, който живее покрай хората в обитаемоте места и са подвластни от човешката активност, написа.

Причината да са в обитаемоте места, е че тук има изобилна храна през цялата година, както и удобни условия за тяхното размножаване. Гларусите избират риба, само че се хранят с всевъзможни изхвърлени от хората хранителни останки, унищожават яйца на други птици и даже атакуват гълъби и по дребни животни.

Гнездят по покриви на високи здания. Свикнали са да бъдат покрай хората. В същото време си намират труднодостъпни места, с цел да си създадат гнездата за да запазят поколението. Имат добре развъртян механизъм за взаимна отбрана на гнездата и на дребните си.

Нямат натурален зложелател в обитаемоте места като се изключи индивида, който е единственият лимитиращ фактор за тяхната популация в града. Жълтокраките чайки стартират своето настаняване навътре в страната още преди години. Ако продължим обаче да вършим отпадък, те ще продължат да прииждат.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР