Снимки: БулфотоВарненци излязоха на протест заради изсичане на защитена гора

...
Снимки: БулфотоВарненци излязоха на протест заради изсичане на защитена гора
Коментари Харесай

Варненци излязоха на протест заради изсичане на защитена гора

Снимки: Булфото

Варненци излязоха на митинг поради изсичане на предпазена гора в местността " Коджа Тепе ". Негодуванието си те показаха за седми следващ път, оповестява Булфото.

 

Протестиращите се събраха пред постройката на Окръжна прокуратура - Варна на площада пред съда с гледище за неотложно прекъсване изсичането на защитната гора, възобновяване и връщане на формалния й статут.



Районът в околност " Коджа Тепе " е горист изкуствено през 1951 година Това се случва след серия свличания на земни маси и наводнения в няколко варненски квартала, в това число курорта " Св. Св. Константин и Елена ".



По подозрителен метод, съгласно протестиращите, комерсиално сдружение съумява да придобие терени през годините и да промени техния статут. В момента е изсечена голяма повърхност от укрепващата прилежащия склон гора.



Там се възнамерява строителство, против което се афишират протестиращите. Живеещите в региона предизвестиха на предходните четири митинга, че продължаването на плана за застрояване заплашва имуществото, живота и здравето на стотици фамилии. Унищожаването на защитната гора е причина за предизвикателство на свлачищни процеси, които ще нанесат вреди за десетки милиони.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР