Снимки БулфотоС водосвет на бойните знамена и знамената-светини, отдаване на

...
Снимки БулфотоС водосвет на бойните знамена и знамената-светини, отдаване на
Коментари Харесай

Осветиха бойните знамена в столицата

Снимки Булфото

С водосвет на бойните флагове и знамената-светини, отдаване на почести в символ на благодарност към паметта на починалите за свободата и независимостта на България  и с демонстрации на качества от Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили на 6 май се отбелязва Денят на храбростта и празник на Българската войска - Гергьовден, предава Булфото.

Водосветът на бойните флагове и знамената-светини отслужи Мелнишкия свещеник Герасим, основен секретар на Светия синод.
В тържествения обред вземат участие Гвардейският внушителен духов оркестър и 7 представителни блока на Националната гвардейска част, Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили и Съвместното командване на специфичните интервенции с близо 350 военнослужещи.



След водосвета президентът Румен Радев, министърът на защитата в оставка Красимир Каракачанов и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов уважиха паметта на починалите за свободата и независимостта на България с поднасяне на венци пред паметника на Незнайния боец.
Военнослужещите от представителните елементи минаха в церемониален марш, след което демонстрации на организираха разнообразни видове самолети и вертолети на Военновъздушните и Военноморските сили.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР