Снимки: БулфотоМинистерството на културата обяви, че вестник Труд дължи на

...
Снимки: БулфотоМинистерството на културата обяви, че вестник Труд дължи на
Коментари Харесай

Вестник Труд дължи 149 540 лева на държавата за наеми и консумативи

Снимки: Булфото

Министерството на културата разгласи, че вестник " Труд " дължи на двържавата точно 149 450,59 лева. Те са за наеми и консумативи.

От МК показват, че отговорностите са на компания " Южен кръст 2001 " ЕООД и датират от 2015 година до днешна дата, като определението на МК за компанията е " неточен длъжник ". МК прецизира, че " не е имало и няма контракт с  " Труд Медиа " ЕООД ". В Търговския указател е посочено, че едноличен притежател на капитала на " Южен кръст 2001 " ЕООД е " Български парцели - корпорация " ЕООД, чийто едноличен притежател е Данчо Джиков. Същевременно дебитор по обезпечено взимане е " Блъсков Медиа " АД, чийто представител е Петьо Блъсков, той е и част от директорския ръб на сдружението. Блъсков е посочен и като автентичен притежател на АД-то.

" Налични са редица докладни мемоари и предложения за непринудено осъществяване. През 2016 министър Рашидов изпраща такава. През 2017 служебният министър Рашко Младенов изпраща такава. През 2018 министър Банов не подписва покана за непринудено осъществяване, макар изпратената докладна от финансов отдел. През цялото време на контракта наемателят употребява паркинг и защита,които се заплащат от Министерство на културата. Въпреки гореизложените обстоятелства, министър Минеков ще даде прочут толеранс на редакцията на в " Труд " да се изнесе и да откри нови офиси ", написа още в позицията на МК.

Министерство на културата желае постройката на ул. “ Лъчезар Станчев " 17, която е целеустремено проектирана и строена за потребностите на НИНКН (Националния институт за недвижимо културно наследство) да бъде употребена по предопределение - да се поместят скъпа инсталация и архив-памет на националната просвета.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР