Снимки: Блиц и akcent.bgОкръжният прокурор на Русе Георги Георгиев заяви,

...
Снимки: Блиц и akcent.bgОкръжният прокурор на Русе Георги Георгиев заяви,
Коментари Харесай

Джудист е един от убийците на Еранухи Пехливанян в Русе

Снимки: Блиц и akcent.bg

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев съобщи, че един от причинителите на убийството на брачната половинка на общинския съветници от ГЕРБ в Русе Бедрос Пехливанян - Еранухи Ованес Пехливанян, е Гарабед Веринян, оповестява Блиц.

Двамата задържани са били безработни, с престъпни регистрации в предишното. 49-годишният някогашен джудист Гарабед е бил хващан за бракониерство. Той е от Русе, прецизира " Дунав мост ". 

55-годишният М.М. е с регистрация за измами и присъда за документна машинация като чиновник на Агенция " Митници ". Двамата са се познавали от 4 - 5 години и са си имали доверие. 

Убийците са следили жертвата повече от месец. 

Събрани са голям брой доказателства, на арестуваните са повдигнати обвиняванията за похищение, обир на пари в огромни размери и съзнателно ликвидиране на отвлечената за прикриване на двете закононарушения.

При осъществените огледи са открити елементи от тялото на дамата, заяви окръжният прокурор и посочи, че похитената жена е била следена от двамата причинители повече от месец, като са били открити всекидневните ѝ привички, финансовите благоприятни условия и практиката да носи със себе си огромни суми пари в брой.
 
С парите от плячката единият изплатил няколко бързи заема в размер на 16 000 лева, а другият възнамерявал да си купи автомобил. Остатъкът от парите, както и униформата, която е употребявал единият от тях, били открити в домовете им.

Поради спецификата на случая, с изключение на от Окръжна прокуратура – Русе, следствието ще бъде под наблюдението и на Върховната касационна прокуратура, добави окръжният прокурор.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР