Снимки Българска федерация по хандбалБългарският мъжки национален отбор по хандбал

...
Снимки Българска федерация по хандбалБългарският мъжки национален отбор по хандбал
Коментари Харесай

Националите по хандбал трети на престижен турнир в Грузия

Снимки Българска федерация по хандбал

Българският мъжки народен тим по хандбал извоюва бронзовите медали от шампионата IHF/EHF Trophy и извърши задачата, с която потегли за Грузия – място в топ 3 и класиране за така наречен Relegation round от квалификациите за Евро 2024.

Избраниците на варненския треньор Чавдар Чернев стигнаха до третото място след трагична победа над Молдова с 26:25 в дребния край, изтръгната с гол на Светлин Димитров 18 секунди преди края на постоянното време.

Състезателят на френския „ Шартр “ сподели, че е същински водач и заби 9 попадения за триумфа в най-важния мач от шампионата за българския отбор, написа Българската федерация по хандбал.

Великолепен и с голяма заслуга за триумфа беше и вратарят Ивайло Костов, получил оценката за най-хубав състезател на мача.

Отборът ни стартира добре дуела и поведе с 3:1, само че в средата на полувремето Молдова обърна до 5:8. Чавдар Чернев взе своевременен тайм-аут и след него „ трикьолорите “ направиха сполучлива серия и изравниха с попадение на Йордан Попов (9:9), а Светлин Димитров с тъкмо изпълнен 7-метров углавен удар изведе още веднъж тима ни напред – 10:9.



Девятка на Георги Атанасов 4 секунди преди сирената донесе задатък от два гола на България на почивката – 13:11. В началото на второто полувреме тимът ни още веднъж доминираше и в 40-ата минута отвори разлика от 6 гола (18:12). Молдовците обаче се активизираха и стопиха пасива. Така две минути преди края равенството беше възобновено – 24:24. Победители от психическото надхитряне в края излязоха нашите момчета. Михаел Иванов осъществя за 25:24, само че Молдова изравни от углавен удар. 43 секунди преди края Чавдар Чернев изиска спиране и след дадените инструкции тимът ни още веднъж поведе. Разписа се с превъзходен изстрел от деветте метра заигралият като десен гард Светлин Димитров – 26:25. Това беше и неговият девети гол в срещата.

В оставащите 14 секунди националите ни удържаха офанзивата на молдовците, а изстрелът от деветте метра след края на постоянното време на Роман Закачурин не беше проблем за превъзходния Ивайло Костов.

Георги Атанасов беше втори по ефикасност в българския състав с 5 точни попадения, по 4 гола осъществиха Кирил Савов и Михаел Иванов, два пъти се разписа Преслав Станчев, а по един гол прибавиха Николай Нейчев и Йордан Попов.

Роман Закачурин вкара 9 гола за Молдова. На IHF/EHF Trophy България игра в състав: Ивайло Костов, Емил Иванов, Йордан

Попов, Николай Нейчев, Теодор Добрев, Георги Атанасов, Димитър Грозев, Християн Василев, Кирил Савов, Димитър Стоянов, Владислав Йоргов, Михаел Иванов, Светлин Димитров, Преслав Станчев.

Треньори: Чавдар Чернев, Димитър Асенов Водач: Георги Атанасов Лекар: Юри Золотаревски

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР