Снимката е илюстративна Петрич настръхна след бруталното нападение над гръцки

...
Снимката е илюстративна Петрич настръхна след бруталното нападение над гръцки
Коментари Харесай

Цигани пребиха гръцки гражданин в Петрич


Снимката е илюстративна

Петрич настръхна след бруталното нахлуване над гръцки жител. Киприанос Ваиу бе грубо пребит пред дома си на улица "Струма " в града. Според първичната информация, чужденецът е бил пребит след направена забележка за непочтено държание, викове и чупене на прозорци от група младежи.

"В събота против неделя към среднощ откъм улицата в посока ромската махала се движеше група от към 30 роми, въоръжени с камъни, пръчки, колове и железни тръби. Крещяха, псуваха и се чуваха падащи прозорци. Помислихме, че се бият между тях. Отминаха нашия адрес, нещата утихнаха. Тъй като шумът беше заплашителен, чухме и падащи стъкла, ние с мъжа ми слязохме да забележим дали няма повреди по джипа ни. Беше излязъл и 70-годишният ни комшия по същата причина, индивидът желал да види какво се случва.

Аз се прибрах, тъй като имам 5-годишно дете, да не се стряска, а мъжът ми и съседът останаха извън. В това време към тях се доближили 4-има роми, единият носил железна тръба. Без всевъзможен мотив този с тръбата се обърнал към мъжа ми и му споделил "Тебе ке те утепам, аз " и секунди по-късно го блъснал с тръбата през лицето, избил зъбите му от корен, инстинктивно мъжът ми предпазил главата си, и единствено това го избавило от сигурна гибел, защото последвал различен удар откъм гърба в тила. Намесил се възрастният комшия, индивидът също отнесъл удар и паднал на земята ", споделя разтрепераната брачна половинка на потърпевшия - Виолета пред struma.com. Думите и бяха доказани и от живущи в съседство петричани, станали очевидци на кървавия конфликт.

"Побойниците се разбягаха, а мъжът ми се появи на вратата на жилището и падна в краката ми, в безсъзнание, това видяха и съседите ни. Просто щяха да го убият. Без причина, без мотив, щяха да убият брачна половинка ми, детето ми е потрес, ние сме в потрес, какво се случва. В следствие видяхме, че същата група роми е изпотрошила прозорците на кооперация против нас от първия до четвъртия етаж. Разбирам, че казусът трябваше да бъде укрит, с цел да не се разпалва етническо напрежение, само че не разбирам за какво би трябвало да мълчим пред изстъпленията на тези хора ", описа още дамата Виолета. От полицията настояват, че побойникът е арестуван и работата по случая продължава.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР