Снимка znamena.comРазпри заради коронавируса се разиграват и по света. Монголският

...
Снимка znamena.comРазпри заради коронавируса се разиграват и по света. Монголският
Коментари Харесай

Оставка в Монголия след коронавирус - скандал

Снимка znamena.com

Разпри поради ковид се разиграват и по света. Монголският министър председател Ухнаагийн Хурелсух подаде оставка след митинги в столицата Улан Батор поради метода за справяне на държавното управление с коронавирусната зараза, заяви Монголската национална телеграфна организация (МОНЦАМЕ), представена от Ройтерс.

В претекстовете за оставката си Хурелсух уточни, че " би трябвало да поеме отговорността върху себе си и да одобри публичното искане ". Оставката му би трябвало да бъде утвърдена от Народното събрание, съобщи

Протестите избухнаха през вчерашния ден поради нечовешко съгласно някои монголци отношение към пациентка с коронавирус и новороденото й, заяви МОНЦАМЕ.

На видеокадри се вижда по какъв начин пациентката, която е още по нощница и пантофи, бива преместена дружно с бебето си в профилиран обект за карантиниране на монголския Национален център по заразни заболявания.

Протестите провокираха уволнението на висши здравни чиновници. Монголските вицепремиер и министър на опазването на здравето също подадоха оставка.

Случилото се става на фона на

растящо публично неодобрение от икономическата обстановка в Монголия и липса на благоприятни условия за претовареност.Монголия, която в началните стадии на пандемията си заслужи похвали от Световната здравна организация за оправянето си със здравната рецесия, напоследък се бори с нов епидемиологичен гърмеж, провокиран от инфектиран водач, влезнал от Русия.Досега измежду към 3-милионното монголско население са регистрирани 1584 инфекции, само че нито един смъртен случай.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР