Снимка znamena.comРазпри заради коронавируса се разиграват и по света. Монголският

Снимка znamena.comРазпри заради коронавируса се разиграват и по света. Монголският ...

Оставка в Монголия след коронавирус - скандалСнимка znamena.com

Разпри заради коронавируса се разиграват и по света. Монголският премиер Ухнаагийн Хурелсух подаде оставка след протести в столицата Улан Батор заради подхода за справяне на правителството с коронавирусната епидемия, съобщи Монголската национална телеграфна агенция (МОНЦАМЕ), цитирана от Ройтерс.

В мотивите за оставката си Хурелсух посочи, че "трябва да поеме отговорността върху себе си и да приеме общественото искане". Оставката му трябва да бъде одобрена от парламента, предаде

Протестите избухнаха вчера заради нехуманно според някои монголци отношение към пациентка с ковид и новороденото й, съобщи МОНЦАМЕ.

На видеокадри се вижда как пациентката, която е още по нощница и пантофи, бива преместена заедно с бебето си в специализиран обект за карантиниране на монголския Национален център по заразни болести.

Протестите предизвикаха уволнението на висши здравни служители. Монголските вицепремиер и министър на здравеопазването също подадоха оставка.

Случилото се става на фона на

растящо обществено недоволство от икономическата ситуация в Монголия и липса на възможности за заетост.Монголия, която в началните етапи на пандемията си заслужи похвали от Световната здравна организация за справянето си със здравната криза, в последно време се бори с нов епидемичен взрив, предизвикан от заразен шофьор, влязъл от Русия.Досега сред около 3-милионното монголско население са отчетени 1584 инфекции, но нито един смъртен случай.

 

Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected]. Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в -  .

Прочети тук -

Източник: petel.bg