Снимка: WikipediaТурската лира се възстановява днес, възвръщайки си позиции след

...
Снимка: WikipediaТурската лира се възстановява днес, възвръщайки си позиции след
Коментари Харесай

Турската лира се възстановява след най-тежкия си ден

Снимка: Wikipedia

Турската лира се възвръща през днешния ден, възвръщайки си позиции след големите загуби в петък - най-тежкият ден за турската валута от началото на рецесията предходната година. Централната банка на страната повтори обещанието си да поддържа ценова непоклатимост и съобщи, че е решена да натрупа запаси, написа economic.bg.

``
реклама

Банкерите евентуално се пробват да сложат завършек на спекулациите, че регулаторът е употребявал своя запас за поддръжка на валутата преди изборите на 31 март. Валутата напредна с 3.4% при започване на търговията през днешния ден, само че тази непоклатимост може би е подкрепена и от ниската ликвидност.

Изявлението на регулатора последва изненадващото стягане на паричната политика в петък и изказване на чиновник от централната банка, съгласно което спадът в формалните запаси не е нещо извънредно. 

Длъжностни лица започнаха следствия против JPMorgan Chase & Co. и други банки за дейности против лирата.

Днес обаче валутата доближи до най-високото си равнище от октомври насам.

Сривът от предходната седмица идва откакто локалните вложители натрупаха към 25 милиарда $ твърда валута от септември насам, в ход за хеджиране против инфлацията и неувереността по отношение на насоката, която ще поеме страната след локалните избори на 31 март. 

Президентът Реджеп Тайип Ердоган предизвести в неделя, че банкерите, считани за виновни за спекулациите против валутата, ще бъдат осъдени.

Лирата се търгуваше с 2.5% по-силно при стойност от 5.6273 по отношение на $ към 9:54 ч. в Истанбул.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР