Снимка: Володимир Зеленський/FacebookУкраинските военни съобщиха днес, че Русия е изтеглила

...
Снимка: Володимир Зеленський/FacebookУкраинските военни съобщиха днес, че Русия е изтеглила
Коментари Харесай

Украйна: Руски сили напускат градове по поречието на Днепър срещу Херсон

Снимка: Володимир Зеленський/Facebook
Украинските военни оповестиха през днешния ден, че Русия е изтеглила част от войските си от градовете по поречието на река Днепър против град Херсон, съобщи „ Ройтерс “. Това е първият формален украински отчет за евакуиране на съветски войски от основната фронтова линия в южната част на страната.

В изказването бяха дадени единствено някои детайлности и не се загатваше, че украинските сили са минали Днепър. Украинските публични лица също по този начин подчертаха, че Русия е засилила обстрела от другата страна на реката, което е довело до наново прекъсване на електрозахранването в Херсон, където електричеството стартира да се възвръща едвам близо три седмици откакто съветските войски напуснаха града и избягаха оттатък реката.

След като Русия изостави Херсон предишния месец, девет месеца след нашествието си в Украйна, реката към този момент образува целия южен сектор на фронта.

Русия към този момент е споделила на цивилното население да напусне градовете в радиус от 15 км от реката и е изтеглила цивилната си администрация от град Нова Каховка на брега. Украински публични лица по-рано обявиха, че Русия е изтеглила част от артилерията наоколо до реката на по-безопасни позиции по-далеч, само че до момента не споделяха, че съветските сили напущат градовете.

„ Наблюдава се понижаване на броя на съветските бойци и военна техника в селището Олешки “, обявиха военните, визирайки градчето против град Херсон, от другата страна на опустошения мост над Днепър.

„ Вражеските войски са изтеглени от някои обитаеми места на Херсонска област и са разпръснати в горските линии по сектора на шосето Олешки – Хола Пристан “, се споделя в известието, като се има поради 25-километровия сектор от пътя през крайречните градове, разпръснати в горите на брега против град Херсон.

В него се споделя, че множеството от съветските войски в региона са неотдавна мобилизирани резервисти, което допуска, че най-добре подготвените професионални войски на Москва към този момент са напуснали.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР