Снимка УикипедияПремиерът на Гърция обвини днес Европейския съюз, че третира

...
Снимка УикипедияПремиерът на Гърция обвини днес Европейския съюз, че третира
Коментари Харесай

Премиерът на Гърция: ЕС ни третира като паркинг за мигранти

Снимка Уикипедия

Премиерът на Гърция упрекна през днешния ден Европейския съюз, че третира страните на външните граници на организацията като комфортни места за паркиране на мигранти, съобщи Агенция Франс Прес, базирайки се на негово изявление.

Кириакос Мицотакис сподели през немския в. „ Ханделсблат “, че Европейски Съюз „ пренебрегва казуса “ с растящия брой мигранти в Гърция.

Около 1350 души дойдоха на гръцките егейски острови сред петък и понеделник, сочат данните на гръцката брегова защита. Те се прибавят към над 32 000 души, които към този момент живеят в мизерни условия на Лесбос, Самос, Лерос, Хиос и Кос, където центровете имат общ потенциал за настаняване на 6200 души, съобщи БНР.

„ Не може да продължава по този начин. Европа гледа на страните на идване, като Гърция, като на комфортен паркинг за бежанци и мигранти. Това европейска взаимност ли е? Не! Не мога повече да одобрявам това “, споделя Мицотакис, който стана министър председател през юли.

Той насочи рецензии и към Турция, като сподели, че президентът Реджеп Ердоган се „ пробва да употребява миграцията като лост за напън над Европа и реализиране на отстъпки “.

В началото на ноември Ердоган сподели, че ще „ отвори портата “ за милиони бежанци, държани в лагери в Турция, в случай че Европейски Съюз подлага на критика неговата атака в държаните от кюрдите региони в Северна Сирия. Това бе следващата опасност от серията сходни.

„ Честно споделих на президента Ердоган, че не може да злоупотребява с мигрантите и бежанците като инструмент, в случай че желае да има добросъседски връзки с Гърция “, споделя Мицотакис в изявлението.

В началото на октомври той разгласи, че до края на декември 20 000 души ще бъдат преместени от островите в континенталната част на Гърция, с цел да се облекчи положението на препълнените лагери.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум-->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР