Снимка УикипедияФренският разследващ сайт Медиапарт се добра до информация от

...
Снимка УикипедияФренският разследващ сайт Медиапарт се добра до информация от
Коментари Харесай

Сензационни разкрития! Стана ясно с какво са заковали Никола Саркози, споменават се и нашите медици

Снимка Уикипедия

Френският проверяващ уебсайт Медиапарт се добра до информация от тефтерчето на починалия към този момент министър-председател на Либия Шукри Ганем. Те хвърлят светлина върху съмненията за корупция при покупко-продажби на Никола Саркози с Муамар Кадафи, още през 2006-2007 година, преди Саркози да стане президент, оповестява Българска национална телевизия.

Преди година, при подготовката на кино лентата " Сделката за свободата " за задкулисието при освобождението на българските медици, репортерът на " По света и у нас " Цвета Младенова се срещна с проверяващия публицист от Медиапарт Фабрис Арфи.

Тефтерчето на Шукри Ганем - някогашен министър-председател на Либия, който оглавява и най-влиятелното министерство на петрола. Автентичността на тези мемоари е доказана от 2 прокуратури - френската и тази на Норвегия, където дневникът на Ганем е открит, след гибелта му във водите на Дунава. Тоест - ясно е, че почеркът е на Ганем. Но въпреки всичко остава под подозрение дали това, което е написал е правдиво.

" Срещам се с журналиста Фабрис Арфи в редакцията на Медиапарт в Париж. Той ми споделя по какъв начин в тефтерчето си Шукри Ганем, още през 2007 година в детайли разказва парични преводи с имена на медиатори и дати. Те били осъществени от режима на Кадафи към Никола Саркози, не по кое време да е, а още по време на президентската му акция. В следствие, след освобождението на българските медици, както твърди журналистът, тези покупко-продажби ще бъдат отчасти осветлени с обяснението, че са подписани по нужда, в името на това българските медици да бъдат избавени ", спомня си Младенова.

" Тази концепция, съгласно която Франция търгува с Либия от признателност, че е освободила медиците, това не е правилно, подправено е, това е неистина. Тези бележки са в правосъдното следствие на Франция, което обаче не е за тази история, а за тежките съмнения за корупция във връзка с Никола Саркози под диктаторския режим на Кадафи ", споделя Фабрис Арфи - проверяващ публицист в Медиапарт.

Освен бележките на либийския министър на петрола, Медиапарт разгласява и два телефонни диалога на Кадафи със Саркози, директно след избирането му за държавен глава.

" Кадафи му се обажда, с цел да му каже Браво, както се прави, само че в този диалог откриваме, че освобождението на българските медици напълно не е никакво изискване, сложено от Никола Саркози, с цел да прави бизнес с Кадафи. В този диалог Саркози на никое място не споделя, аз ще направя това, единствено в случай че освободите медиците ", споделя Арфи.

Никола Саркози се среща с Муамар Кадафи още когато е министър на вътрешните работи на Франция. Защо е направена тази необикновена аудиенция и какво са си споделили двамата водачи на 4 очи също е предмет на следствие на френското правораздаване, настояват от Медиапарт.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР