Снимка: Светлана Тихановска, фейсбукЩе продължим с протестите в Беларус още

...
Снимка: Светлана Тихановска, фейсбукЩе продължим с протестите в Беларус още
Коментари Харесай

Тихановска: Протестите в Беларус ще продължат месеци и дори години, ако е необходимо

Снимка: Светлана Тихановска, фейсбук

Ще продължим с митингите в Беларус още месеци и даже години, в случай че се наложи. Това съобщи през днешния ден лидерът на беларуската съпротива Светлана Тихановска пред комисията на Европейския парламент по външни работи.

Повече няма да бъдем заложници на режима на Александър Лукашенко и няма да живеем в пандиза, който ни устрои, добави тя. Тихановска приканва Европейски Съюз за наказания против виновните за подмяната на резултатите от последните президентски избори в нейната страна и за насилието против последвалите митинги, написа Българска телеграфна агенция.

Тя настоя да се обмисли следствие на обвързваните с закононарушенията против човешките права.
Тихановска заяви, че ще даде лист на хора, виновни за насилието против протестиращите и предложи против тях да бъдат приложени ограниченията на бъдещото европейско законодателство против нарушителите на човешките права. Според нея Европейски Съюз би следвало да пренасочи средствата, които обезпечава за Беларус, тъй че да бъдат получавани не от държавни, а от публични организации.

Тя настоя за нови избори с интернационалните наблюдаващи и за спокойно предаване на властта. Всяка страна би трябвало да съблюдава самостоятелността на Беларус и всяка поддръжка за сегашния режим или намесата в бъдещи избори е неприемлива, добави Тихановска.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР