Снимка Стефан СавовГодината си отива с необичайно топло време, става

...
Снимка Стефан СавовГодината си отива с необичайно топло време, става
Коментари Харесай

Много слънце и необичайно топло в сряда

Снимка Стефан Савов

Годината си отива с извънредно топло време, излиза наяве от прогнозата. И през днешния ден ще продължи да духа до сдържан, в Източна България и северно от планините и краткотрайно мощен югозападен вятър. Ще се задържи доста по-топло от нормалното за края на декември съгласно Пик.

Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред 5° и 10°, в местата предпазени от вятъра – сред 0° и 5°. Максималните температури ще бъдат сред 13° и 18°, още веднъж доста по-ниски в северозападните региони.

Над по-голямата част от страната през нощта беше най-вече ясно, а през днешния ден - най-вече слънчево. Значителна ниска облачност ще има над северозападните региони, там ще се задържи безшумно, предвиждат от Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините също ще доминира слънчево време. По-значителни нараствания на облачността ще има над южните скатове от Рило-Родопската област, където на обособени места ще превали дъжд. Югозападният вятър краткотрайно ще отслабне и ще е мощен до плевел. Топло за сезона време с оптималната температура на височина 1200 метра към 10°, на 2000 метра към 2°.

Над Черноморието ще най-вече слънчево. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад. Максимални температури на въздуха: 15°-17°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР