Снимка със снайперова пушка от модела МCG 90 А1 на

...
Снимка със снайперова пушка от модела МCG 90 А1 на
Коментари Харесай

Не е за вярване какво си подари 16-годишна ученичка от Стара Загора за рождения ден СНИМКА

Снимка със снайперова пушка от модела МCG 90 А1 на немската компания Heckler&Koch, която е на въоръжение в българската войска от десетина години се подари за 16-я си рожден ден ученичката от старозагорската Търговска гимназия „ Княз Симеон Търновски “ Мариета Нанчева.

Тя беше измежду първите участници в обичайния Ден на отворените порти във формирование 48 430 при Втора тунджанска механизирана бригада, оповестява "Монитор ".

Момичето призна, че в никакъв случай до в този момент не се е докосвала до сходно оръжие, за пръв път прекрачвала и прага на казармата, за която знаела напълно малко от спестовните разкази на баща си.

Бъдещата банкерка призна, че не знае какъв брой е заплатата на един професионален боец и остана сюрпризирана, че след 13 години работа и присъединяване в най-малко три задгранични задачи един ефрейтор от механизирания батальон най-после се разписва за малко над 1 200 лева чиста месечна заплата.

Далеч по-подготвени от рожденичката се оказаха десетокласниците от професионалната математическа гимназия „ Гео Милев “ в Града на липите,които на въпроса „ Колко тежи АК 7,62? “ отговаряха съвсем уставно „ Две години! “, като прецизираха че толкоз тежали по времето на татковците им чепиците с цинти, за които единствено били чували, че са много по неловко от „ кубинките “.

Оказа се, че някои от младежите знаят що е това „ партенка “ и „ шомпол “.

Над 300 хлапета от три старозагорски гимназии минаха в понеделник през портала на формированието, където пазят загатна за първите бойци от 1 батальон от 12 пехотен полк, влезнали в казармата през далечната 1904 години, а неотдавна е бил възобновен и паметника на героя от сръбско българската и балканската войни полк. Владимир Серафимов /1860-1934/.

В региона на същото отделение в миналото са се намирали първите фурни за самун, откъдето е било снабдявано и цивилното население на Стара Загора през гладните години на Първата международна война, отново там са били спалните пространства на новобранците, подготвяни за Черния полк в Симеоновград.

За страдание тъкмо тези здания от години са застрашени от саморазрушаване и по тази причина са обградени с предупредителни ленти.

Очаквало се заповед за събарянето им, само че тя по този начин и не идвала, разяснява поискал да остане неизвестен старшина, чийто дядо в миналото се е клел на този плац за честност пред Царя и Родината.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР