Снимка: Пресцентър на МВнРЗаместник-министърът на външните работи Георг Георгиев прие

...
Снимка: Пресцентър на МВнРЗаместник-министърът на външните работи Георг Георгиев прие
Коментари Харесай

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев прие принцесата на Йордания Дана Фирас

Снимка: Пресцентър на Министерство на външните работи

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев одобри принцесата на Йордания, нейно кралско височество Дана Фирас, която е и дипломат на благосклонност на ЮНЕСКО.

Двамата разискаха значенето на културното завещание, опазването и ръководството на културно-историческите обекти на ЮНЕСКО, ролята на културния туризъм за развиването на локални общности и райони, оповестяват от пресцентъра на Министерство на външните работи, представен от novini.bg.

Заместник-министър Георгиев акцентира, че България е страна с богато културно-историческо завещание, открита към познанието и науката, към създаване на кротичък свят, учреден на съдействието и превъзмогване на етническите, религиозни и расови разлики.

,,България постоянно е придавала предпочитано значение на тясното съдействие с ЮНЕСКО за осъществяване на мандата на организацията в региона на културата, науката, както и за одобряване на правата на човека‘‘, съобщи Георг Георгиев.

Нейно кралско височество Дана Фирас благодари за опцията да разиска бъдещи планове за развиването на културно-историческия туризъм в България в качеството и на дипломат на благосклонност на ЮНЕСКО. Принцесата на Йордания показа мощното си усещане от многовековната история, просвета и завещание на България. Двамата събеседници бяха единомислещи, че България има огромен капацитет за развиване на културния туризъм, защото всички предпоставки за това са на разположение: археологически, архитектурни, етноложки, религиозни обекти и други Те се съгласиха, че би трябвало да се работи взаимно за популяризирането на културно-историческото завещание на страната ни.



,,Йордания е значим сътрудник за България. Щастлив съм, че можем да работим освен по политически тематики, само че и по въпроси свързани с културното завещание, които също са от значително значение за развиването на двустранните връзки сред страните ни‘‘, добави заместник-министър Георгиев.

Освен дипломат на благосклонност на ЮНЕСКО, нейно кралско височество Дана Фирас е и ръководител на „ Петра Нешънъл Тръст “, най-старата неправителствена организация в Йордания в региона на опазването и съхраняването на наследството на страната.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР