Снимка: Пресслужба на регататаНачалото на 20-ата международната ветроходна регата “Кор

...
Снимка: Пресслужба на регататаНачалото на 20-ата международната ветроходна регата “Кор
Коментари Харесай

Предстои 20-о юбилейно издание на международната регата “Кор Кароли

Снимка: Пресслужба на регатата

Началото на 20-ата интернационалната ветроходна регата “Кор Кароли ” е на 12-и август на Морска гара Бургас. Юбилейното издание на съревнованието с яхти с основен уредник едноименната фондация ще се организира в границите на четири дни по маршрут с три спирки: Бургас, Св. Влас и Варна. През 2020 година празникът на град Варна – 15-и август, ще съвпадне с датата на огромното награждаване на спечелилите и церемонията по закриването на регатата.

Програмата на идната влиятелна регата дава обещание позитивни летни страсти и на участниците от цялостен цвят, и на запалянковците от публиката, следящи морската конкуренция от брега. Очаква се в надпреварата да се включат към четиридесет ветроходни яхти с дължина на корпуса от 7 до 15 м. и към 250 души в екипажите на яхтите.

През първия ден, 12-и август, се планува осъществяване на атрактивни гонки в Бургаския залив. В тях ще премерят сили експерти и дилетанти. Всички пътешественици по душа ще могат да следят зрелищните гонки на яхти в залива, а вечерта – награждаването на спечелилите за деня и формалното разкриване на регатата на Морска гара Бургас.

В рамките на тазгодишното издание са планувани две морски гонки с по-дълъг маршрут и с посока север. Стартът на първата ще бъде даден на 13-и август в Бургас. Отборите ще се устремят към Св. Влас – на към 25 морски благи от Бургас. Втората конкуренция в намерено море е на 14-и август с маршрут Св. Влас – Варна (около 45 морски мили).

В последния спортен ден – 15-и август, жителите и гостите на Варна ще станат очевидци на още три гонки във Варненския залив в чест на празника на града. Морската столица още веднъж ще се трансформира в привлекателен център за професионални ветроходци и фенове на красивия спорт. Само броени часове по-късно ще бъде оповестено крайното класиране. iCard ще награди спечелилите дружно с българския представител на интернационалния конкурс за ария „ Евровизия “ 2020 и 2021 – надарената Виктория Георгиева.

Мисията на “Cor Caroli iCard ” е да способства за развиването освен на ветроходството, само че и на локалната общественост. Събитието има значимо значение за популяризирането на красивия воден спорт, обвързван с екипна работа, спортен дух и блян към високи достижения. Затова от година на година интернационалната регата провокира все по-голям интерес, а България печели основни позиции на международната яхтинг карта.

Това е допустимо с помощта на сполучливото дълготрайно партньорство сред фондация „ Кор Кароли “ и финтех компанията iCard, което се основава на споделени полезности, а точно: любовта към морето и поддръжката за спорта.

За фондация „ Кор Кароли “

Фондация „ Кор Кароли “ е учредена през 1992 година в памет на кап. Георги Георгиев – първият българин, взел участие в трансатлантическата регата ОСТАР през 1976 година, а след това направил първото българско околосветско ветроходно корабоплаване, тръгвайки от Хавана на 20.12.1976 година и акостирайки още веднъж там на същата дата година по-късно с яхтата „ Кор Кароли “. Сред задачите на фондацията са да възпитава обич към морето и морското дело, да спомага за развиването на ветроходството и да предизвиква ветроходните плавания по Българското Черноморие, а и отвън България.

През 2001 година фондацията учредява интернационалната регата “Cor Caroli ”, носеща името на яхтата на кап. Георгиев, с която той слага връх за най-бърза обиколка на света за еднокорпусни яхти с едночленен екипаж, регистриран в книгата с върховете на Гинес. Традицията на осъществяване на регатата в границите на четири дни в средата на месец август, като тя постоянно включва 15-и август – празник на град Варна, продължава към този момент две десетилетия.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР