Снимка: Правителствена пресслужбаИма ли ясна позиция България, ако един ден,

...
Снимка: Правителствена пресслужбаИма ли ясна позиция България, ако един ден,
Коментари Харесай

България подкрепя Ердоган

Снимка: Правителствена пресслужба

Има ли ясна позиция България, в случай че един ден, който може и да е по-скорошен от предстоящото, се наложи да се вземе решение дали Турция да влезе в Европейски Съюз?

Ако се съди по думите на Борисов отговорът е явен! 

Преди дни Ердоган съобщи, че чака нова страница в връзките сред Европейски Съюз и Турция. 

" Приемането на Турция в Европейски Съюз ще помогне за запълване на останалата празнота след излизането на Англия. ", съобщи Ердоган.

Министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с министъра на културата и туризма на Турция Мехмет Ерсой, оповестиха от държавната пресслужба: " Значителен спад в туристическия поток сред България и Турция има поради пандемията от ковид. Убеден съм, че наклонността ще бъде преодоляна след отминаване на заплахата от COVID-19 ", съобщи на срещата той.

Премиерът означи, че е от огромно значение провеждането на Първата сесия на българо-турската междуправителствена комисия за икономическо съдействие, която бе отсрочена заради пандемията.

" Двустранните стопански връзки и общите планове, които са от съвместен интерес, ще допринесат за усилването на връзките сред България и Турция като цяло ", посочи министър-председателят. В този подтекст дейностите на българската страна са ориентирани към стимулиране на развиването на туризма и контактите сред бизнес средите на двете страни.

В хода на диалога с министър Ерсой министър председателят Борисов подчертава, че Турция е непосреден комшия на България, съдружник в НАТО и основен сътрудник на Европейски Съюз в области като миграция, битка с тероризма, енергетика, земеделие и отглеждане на животни, търговия, стопанска система и други.

" България и Турция имат обичайно положителни връзки, като постоянно сме се стремели да намираме решение на въпросите в духа на добросъседство и взаимно почитание ", безапелационен бе Борисов. Премиерът акцентира, че страната ни прави оценка забележителната миграционна тежест и рисковете, пред които е изправена Турция, приемайки над 3,7 милиона мигранти и бежанци на територията си, изключително предвид на общата обстановка, подбудена от COVID-19.

Премиерът добави, че България поддържа разговора с Анкара и постоянно е упорствала Европейски Съюз да поддържа каналите за връзка с Турция отворени.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР