Снимка ПП ГЕРБНаш евродепутат зададе сериозен въпрос на шеф на ЕК.Научи ...

Снимка ПП ГЕРБНаш евродепутат зададе сериозен въпрос на шеф на ЕК.Научи

Ева Майдел към Урсула фон дер Лайен: Научи ли ЕС урока си от бежанската криза от 2015 до 2017 година?

Снимка Природен парк ГЕРБ

Наш евродепутат зададе сериозен въпрос на началник на Европейска комисия.

„ Научи ли Европейският съюз урока си от бежанската рецесия от 2015 до 2017?Забравихме ли какво ни аргументи тя? Забравихме ли страховете, които тя всели в нашите общества? Не би трябвало да позволяваме при идващ мигрантски напън гранични страни като България, Гърция, Кипър да се оправят сами и да нямаме явен и работещ проект кои мигранти одобряваме и по какъв начин ги разпределяме в Европейски Съюз “, Това беше въпросът на българския евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) към ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на Годишната тирада за положението на Съюза на 15 септември 2021 година в Европейския парламент в Страсбург.

„ Това, че от няколко години натискът по границите ни е слаб, не значи, че казусът е решен. Напротив, след случилото се в Афганистан и следствията, които ще има за целия район, нашите ненаучени уроци могат да се окажат неуспех за Европа. Нужно е Европейски Съюз да откри незабавно механизъм за отмерено систематизиране на тежестта при нова мигрантска вълна “, съобщи още Ева Майдел по време на изявлението си в пленарната зала.

Според нея Европейската организация за гранична и брегова защита Фронтекс би трябвало да получи повече пълномощия за деяние и опция за неотложно разполагане на човешки запас, когато страна-членка на Европейски Съюз потърси помощ, написа Novini.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

Източник: petel.bg