Снимка PixabayНово правителство се заформя в Япония. Управляващата партия вероятно ще

...
Снимка PixabayНово правителство се заформя в Япония. Управляващата партия вероятно ще
Коментари Харесай

В Япония избират нов премиер

Снимка Pixabay

Ново държавно управление се заформя в Япония. Управляващата партия вероятно ще избере своя нов водач и затова министър председател в балотаж сред считания за любимец министър за имунизацията Таро Коно и някогашния външен министър Фумио Кишида. Това демонстрират резултатите от изследване на Kyodo News, извършено до понеделник, предава

Сред четирите претенденти на президентските избори в сряда се чака Коно да завоюва 764 гласа. Те обаче няма да му обезпечат безусловно болшинство. Кишида евентуално ще бъде втори с 135 гласа. Бившият министър на вътрешните работи Санае Такаичи има малко под 100, а висшият партиен чиновник Сейко Нода - малко повече от 20. Други 20 или не са решили, или отхвърлят да отговорят.

Припомняме, че министър председателят Йошихиде Суга евентуално ще се отдръпна и от премиерския пост.

В началото на мандата си като министър председател Суга имаше висок рейтинг на утвърждение от към 70%. Популярността му обаче понижава.

Причината е, че партията му беше разтърсена от поредност кавги, свързани с непотизъм. Суга беше подложен на критика и за метода, по който ръководеше битката с пандемията от ковид и японската акция за имунизация, която стартира късно.

Освен това министър председателят беше подложен на рецензии и поради настояването си Олимпиадата в Токио да продължи макар изключителното състояние в японската столица заради скока на инфектирани с COVID-19.

На 29 септември ще се организира гласуването за избор на членове на партията, а на 28 ноември ще се състоят и парламентарните избори.
 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР