снимка: PixabayНационалният статистически институт започва допълнително набиране на преброители и

...
снимка: PixabayНационалният статистически институт започва допълнително набиране на преброители и
Коментари Харесай

НСИ продължава да търси преброители, заплащането може да стигне над 1000 лева

снимка: Pixabay

Националният статистически институт стартира в допълнение набиране на преброители и контрольори за Преброяване 2021 от 25 май до 10 юни 2021 година. При идното броене на популацията ще бъдат нужни към 30 хиляди преброители и контрольори, като над 25 хиляди от тях към този момент са набрани, оповестиха от Национален статистически институт.

По-голям е дефицитът на преброители в огромните градове - София, Пловдив, Варна, Стара Загора. Повече от нужния брой претенденти за преброители има в Северозападна България.

Преброяването на популацията и жилищния фонд в Република България ще се организира в интервала 7 септември - 3 октомври 2021 година, като ще премине на два стадия:

-  Първи стадий - посредством попълване на електронна преброителна карта по интернет от 7 септември 2021 година до 17 септември 2021 година.

-  Втори стадий - посредством посещаване на семействата. В интервала от 18 септември 2021 година до 3 октомври 2021 година преброителите ще имат право да посещават семействата в техния преброителен сектор от 8.00 ч. заран до 20.00 ч. вечер, в това число събота и неделя.

При Преброяване 2021 обитаемоте места на територията на страната ще бъдат разграничени на преброителни сектори, като всеки ще съдържа почти 100 - 120 жилища и 250 - 300 лица. Всеки преброител ще може да преброи по един, два или повече сектора според от преброените онлайн лица.

Един преброител би могъл да създаде приблизително към 400.00 лева за един преброителен сектор при 50% електронно преброени, само че в случай че преброи два или три сектора, неговото възнаграждение може да доближи над 1 000 лв.. Заплащането е по към този момент избран ценоразпис. За преброено лице ще се заплаща 2.50 лева, за преброено жилище - 1.00 лева, а за преброена постройка - 0.70 лв..

От преброените онлайн семейства преброителят ще би трябвало да получи специфичен код, генериран от осведомителната система, като за това ще получи 0.80 лв.. Преброителите ще се легитимират със служебна карта, издадена от Националния статистически институт, като преди този момент ще преминат особено образование и ще подпишат декларация за запазване на статистическата загадка на получената информация.

Заявлението за кандидатстване за преброител или инспектор е по пример и се подава в общината, в която предпочитате да бъдете наети. Документите за кандидатстване ще могат да се изтеглят от уеб страницата на Преброяване 2021 и в уеб страниците на общините.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР